Bohus Júlia (2021) Fő folyamatok elemzése a vendéglátásban valamint a Székely Tanya csárdában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Bohus Júlia Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (763kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témája a fő folyamatok elemzése a vendéglátó egységekben. Azért erre a témára esett a választásom mvel mindig is érdekelődtem a vendéglátás egész folyamata íránt. Ezért is gondoltam úgy, hogy ez a téma mindent megfog adni ahhoz, hogy átlássam a vendéglátóegségek teljes működését a beszerzéstől az értékesítésig. A szakami gyakorlatomat a Székely Tanya csárdában töltöttem, melynekköszönhetően volt szerencsém belátást nyerni a tanyasi vendéglátás rejtelmeibe. Többekközött volt lehetőségem különféle rendezvényeken is részt venni. Valamint rengeteg új tapasztalattal lettem gazdagabb. Fontos volt számomra, hogy átfogó képet alkossak a vendéglátásban a fő munkafolyamatokról, így részletesen megvzsgáltam az említett folyamatokat. Kutatásom célját egy interjúval és egy SWOT analízissel magyaráztam. Az interjú során volt szó az étterem főbb tevékenységeiről, munkafolyamatairól, rendezvényeiről illetve a csáeda vendégköréröl is. SWOT analízisemben felderítettem az étterem erősséget, gyengeségeit, lehetőségeit valamint a veszélyeit a jövőre nézve. Az interjú valamint a SWOT anaílizisem elkészítése után, következtetéseket vontam le illetve javaslatokat tettem az étterem fejlődésének érdekében.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | abszolutizmus, adásvétel, árutermelés, ökoturizmus, rendezvények, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:01 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:01 |
Actions (login required)
Tétel nézet |