A koronavírus-járvány hatása a gazdaságra - A Viciunai Group esettanulmánya

Mezei Kincső Anna (2021) A koronavírus-járvány hatása a gazdaságra - A Viciunai Group esettanulmánya. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A koronavírus-járvány hatása a gazdaságra - A Viciunai Group esettanulmánya_MezeiKincsőAnna_DI0BLR.pdf] PDF
A koronavírus-járvány hatása a gazdaságra - A Viciunai Group esettanulmánya_MezeiKincsőAnna_DI0BLR.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A projektmunkám témája a „Nemzetközi és hazai marketing, kereskedelem”, ezen belül a választott altémám a „Járványügyi intézkedések hatása (pl. koronavírus) a hazai, illetve nemzetközi kereskedelemre”. A fő probléma, ami alapján vizsgáltam az adott témakört az, hogy a koronavírus milyen mértékben gyakorolt negatív hatást a gazdaságra. Ezen belül a kereskedelemre, vendéglátásra és turizmusra. Ezt a problémát  a Viciunai Hungary Kft. vállalat szemszögéből ismertettem.Kutatásom célja az volt, hogy választ találjak arra a kérdésre miszerint, milyen nehézségeket tapasztalt meg a cég a járványügyi intézkedések hatása miatt. Illetve, a reakciója ezekre a nehézségekre a talpon maradás céljából. A kutatási módszereim két részből állnak. Első a primer kutatás, amely mélyinterjút foglal magába a Viciunai Hungary Kft., ügyvezető igazgatójával és az egyik beszállító partnercég, a Nagel Hungária Kft. raktárvezetőjével.  Második a szekunder kutatás, ami szakirodalmi feldolgozásból áll, hazai, illetve nemzetközi szinten.A projektmunkám szakirodalmi áttekintésében, bemutatom a járványügyi intézkedések hatását a gazdaságra és a kereskedelemre nemzetközi és hazai szinten. Külön fejezetben bemutatom a vállalat kereskedelmi tevékenységét. Ismertetem a cég árucikkeit. Kitérek a vállalat szempontjából a piaci telítettségre, továbbá az új piaci lehetőségekre.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gazdaság, GDP, koronavírus-járvány (COVID-19), magyar gazdaság, világkereskedelem
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:01
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet