A COVID-19 hagyományos vendéglátásra és házhozszállításra gyakorolt hatásának elemzése

Horváth Zsófia (2021) A COVID-19 hagyományos vendéglátásra és házhozszállításra gyakorolt hatásának elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A-COVID-19-hagyományos-vendéglátásra-és-házhozszállításra-gyakorolt-hatásának-elemzése.pdf] PDF
A-COVID-19-hagyományos-vendéglátásra-és-házhozszállításra-gyakorolt-hatásának-elemzése.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A 2020-ban hazánkban is megjelent, rohamosan terjedő vírus hátrányosan érintette a vendéglátásban dolgozókat és fogyasztóit.A dolgozatomban a COVID-19 hatására általánosságban ismert vendéglátás átalakulását, illetve annak fogyasztóinak szokásait vizsgáltam. Ezeket saját kutatások eredményével, valamint hivatalos statisztikai adatokkal szemléltettem.Összehasonlítottam különböző házhozszállító, illetve közvetítő szerepet betöltő cégeket is.Dolgozatomban átfogó képet igyekeztem ábrázlolni a járványhelyzetről.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Karakasné Morvay Klára
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: 2020 elemzése, ÁFA-törvény, COVID-19, fogyasztói szokások, házhozszállítás, koronavírus-járvány (COVID-19), törvények, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:01
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet