Szálláshelyek átalakulása a fenntarthatóság jegyében

Beer Zsófia (2021) Szálláshelyek átalakulása a fenntarthatóság jegyében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Beer Zsófia_UH4CBY_Szakdolgozat.pdf] PDF
Beer Zsófia_UH4CBY_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom célja, hogy bemutassam, milyen módon lehet egy szálláshely környezetbarát, nagy hangsúlyt fektetve a szállodákra, és kutassam, mit gondolnak erről a szálláshelyek vezetői, az alkalmazottak és a vendégek. Vizsgálom, milyen fenntartható megoldások léteznek a Front Office, a Housekeeping és a vendéglátás részlegeken, és hogy hogyan lehet az épület környezetbarát, valamint bemutatok működő, bevált gyakorlatokat. Kérdőívemmel arra keresem a választ, milyen a vendégek hozzáállása a kérdéshez, mennyire fontos nekik, hogy a szálláshelyek környezetbarát gyakorlatokat alkalmazzanak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Remenyik Bulcsú
Belső
egyetemi docens; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: átalakulás, fenntarthatóság, kereskedelmi szálláshelyek, környezetvédelem, szálláshelyek, szállodák
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:00
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet