Kovács Barbara (2021) Állati eredetű élelmi anyagok szerepe a gasztronómiában és a Babilon étteremben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
projektmunka.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Projektmunkámban a gasztronómia fogalmát, jelentőségét és szerepét mutatom be egyes történelmi korszakokban. Ismertetem a Dunántúl étkezési szokásait és ünnepi hagyományait. Dolgozatomban kitérek az élelmi anyagokra és a húsokra is, és azok minőségére. Illetve, hogy miből tevődnek össze, milyen a kémiai összetételük és táplálkozástani jelentőségük. Mi adja a hús színét és, hogy mennyire fontos a húsnak a tárolása. Bemutatom Enese falut, ahol Babilon étterem helyezkedik el, és bemutatom magát az éttermet is. Elemzem a vendéglátó egység étlapján lévő főékezéseit. A kutatási módszertannak a hipotézisvizsgálatot és a mély interjút választottam, továbbá pedig készítettem egy SWOT analízist is az étteremről.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszervizsgálat, étlapelemzés, gasztronómia, gasztrotörténet, húsipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:00 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:00 |
Actions (login required)
Tétel nézet |