Somogy megye egyetlen borvidékének és pincészeteinek bemutatása

Tímár Ádám (2021) Somogy megye egyetlen borvidékének és pincészeteinek bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Projektmunka_Tímár Ádám_plg2b2.pdf] PDF
Projektmunka_Tímár Ádám_plg2b2.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A balatonboglári borvidék pincészeteit mutatom be egy rövid bortörténeti áttekintés után, majd részletesebben ismertetem az általam választott gyakorlati helyemet, a Kislaki Bormanufaktúrát. A gyakorlatom alatt egy interjút is készítettem a pincészet alapítójával és vezetőjével Légli Gézával, ami alapjául szolgált az egész pincészet bemutatásának. Ezen kívül egy kvantitatív kutatást is alkalmaztam, aminek eredményét részletesen elemzem és összegzem. A kérdőívem címe borfogyasztási szokások Magyarországon volt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bor, borászati üzem, borkezelés, borkultúra, szőlőművelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:00
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet