Sály Viktória Fanni (2021) Az egri borok érvényesülése a Piroska Étteremben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
szakdolgozat_hi6hvl_.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (859kB) |
Absztrakt (kivonat)
Projektmunkám témájául az italokat választottam a vendéglátásban (Italok a vendéglátásban). Mivel én Egerben születtem, itt élem a mindennapjaimat, egyértelműen a borok jutottak eszembe először. Szerencsém volt egy számomra nagyon kedves, az Eger mellett elhelyezkedő Egerszalókon tölteni a szakmai gyakorlatomat, szakács tanulóként a Piroska Étteremben. Így azt hiszem, mindenképp feladatom volt összekötni a gasztronómiát és a bort. Írtam az Egri borvidékről, arról, amilyen régen volt és hogy most hol tart. Megemlítettem a szakmai gyakorlati helyem történetét, szintén a régi Piroskáról és a 10 év utáni Piroska Étteremről elmélkedtem. Primer és szekunder kutatást alkalmaztam e téma vizsgálatához. Megvizsgáltam az elméleti gondolatokat, utána pedig elvégeztem a kutatásaimat. Swot-analízis, mélyinterjú és végül a kérdőíves elemzés mellett döntöttem.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | bor, borászat, borturizmus, étterem, interjú |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:00 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:00 |
Actions (login required)
Tétel nézet |