Az egri borok érvényesülése a Piroska Étteremben

Sály Viktória Fanni (2021) Az egri borok érvényesülése a Piroska Étteremben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of szakdolgozat_hi6hvl_.pdf] PDF
szakdolgozat_hi6hvl_.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (859kB)

Absztrakt (kivonat)

Projektmunkám témájául az italokat választottam a vendéglátásban (Italok a vendéglátásban). Mivel én Egerben születtem, itt élem a mindennapjaimat, egyértelműen a borok jutottak eszembe először. Szerencsém volt egy számomra nagyon kedves, az Eger mellett elhelyezkedő Egerszalókon tölteni a szakmai gyakorlatomat, szakács tanulóként a Piroska Étteremben. Így azt hiszem, mindenképp feladatom volt összekötni a gasztronómiát és a bort. Írtam az Egri borvidékről, arról, amilyen régen volt és hogy most hol tart. Megemlítettem a szakmai gyakorlati helyem történetét, szintén a régi Piroskáról és a 10 év utáni Piroska Étteremről elmélkedtem. Primer és szekunder kutatást alkalmaztam e téma vizsgálatához. Megvizsgáltam az elméleti gondolatokat, utána pedig elvégeztem a kutatásaimat. Swot-analízis, mélyinterjú és végül a kérdőíves elemzés mellett döntöttem.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bor, borászat, borturizmus, étterem, interjú
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:00
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet