Ellátási lánccal kapcsolatos logisztikai szolgáltatások

Pávlicz Fanni (2021) Ellátási lánccal kapcsolatos logisztikai szolgáltatások. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of PávliczFanniXG9CL8.pdf] PDF
PávliczFanniXG9CL8.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of titkositasikerelem.pdf] PDF
titkositasikerelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (281kB)

Absztrakt (kivonat)

A világban zajló gazdasági, technológiai változások a fogyasztói magatartást is folyamatosan befolyásolják, a vásárlók elvárásai egyre magasabbak a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban. Ezek a szempontok pedig a logisztikai folyamatokkal kapcsolatos elvárásokat is befolyásolja, mind az eladó mind a vevő részéről. Az ellátási lánc menedzsment szintén folytonosan alakult ki, az interkontinentális ellátási láncok létrejötte pedig egyre nagyobb mértékben indokolta a folyamatok kiszervezését, ami ráhatással volt a logisztikai szolgáltatók kialakulására és állandó fejlődésére.Nem feltétlenül szükséges ilyen szolgáltatókkal együttműködnie a vállalatoknak az ellátási lánccal kapcsolatos tevékenységekben, de a piacvezető vállalatok globális ellátási láncának irányításában meghatározó szerepük van. Az ellátási láncok irányításának háttere és esetlegesen felmerülő kihívásai szempontjából indokolt lehet logisztikai szolgáltatókkal szerződni, a vállalat és a végső fogyasztó elvárásainak figyelembevételével. Az elvárások konkrét meghatározásával, egy kiterjedt ellátási lánc esetében egy 4PL szintű koordinátor átveheti a teljes ellátási lánc tervezését és irányítását. Ezáltal többek között, az ellátási lánc átláthatóbbá válik, jobban összpontosul, és az anyag- és információáramlás is zökkenőmentesebbé válik.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Lipák Mária
Belső
Mestertanár; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ellátási lánc - ellátó hálózat, logisztika, logisztikai szolgáltatások, szállításirányítás, szállítmányozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:00
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet