Az élelmiszer-pazarlás minimalizálásának kihívásai az Accor szállodaláncnál a Planet 21 tükrében

Plascsevics Nóra (2021) Az élelmiszer-pazarlás minimalizálásának kihívásai az Accor szállodaláncnál a Planet 21 tükrében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Plascsevics_Nóra_Y27PQT_Szakdolgozat_.pdf] PDF
Plascsevics_Nóra_Y27PQT_Szakdolgozat_.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Az élelmiszer-pazarlás elengedhetetlen témakör napjainkban. Az Európai Unióban minden évben mintegy 88 millió tonna, vagyis személyenként körülbelül 173 kg élelmiszer-veszteség és élelmiszer-hulladék keletkezik (Európai Parlament, 2017). Ezzel párhuzamosan pedig az éhezők száma folyamatosan nő, 2019-ben közel 690 millió ember éhezett világszerte, amely az előző évhez képest 10 milliós növekedést jelentett (UNICEF, 2020). Ez okból kifolyólag jelen dolgozatban az Accor szállodalánc által kidolgozott Planet 21-es terv által alkalmazott célkitűzések kerültek vizsgálat alá, különös tekintettel az élelmiszer-pazarlás minimalizálást érintő célokra. A dolgozat fő célja az elért eredmények áttanulmányozása, illetve a felmerülő nehézségek felderítése, valamint lehetséges megoldások kutatása a megjelenő problémák kiküszöbölésére.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Karakasné Morvay Klára
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Accor Hotels, élelmiszer-pazarlás, fenntarthatóság, Planet 21, rendezvényszervezés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 08:59
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 08:59

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet