Plascsevics Nóra (2021) Az élelmiszer-pazarlás minimalizálásának kihívásai az Accor szállodaláncnál a Planet 21 tükrében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Plascsevics_Nóra_Y27PQT_Szakdolgozat_.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Az élelmiszer-pazarlás elengedhetetlen témakör napjainkban. Az Európai Unióban minden évben mintegy 88 millió tonna, vagyis személyenként körülbelül 173 kg élelmiszer-veszteség és élelmiszer-hulladék keletkezik (Európai Parlament, 2017). Ezzel párhuzamosan pedig az éhezők száma folyamatosan nő, 2019-ben közel 690 millió ember éhezett világszerte, amely az előző évhez képest 10 milliós növekedést jelentett (UNICEF, 2020). Ez okból kifolyólag jelen dolgozatban az Accor szállodalánc által kidolgozott Planet 21-es terv által alkalmazott célkitűzések kerültek vizsgálat alá, különös tekintettel az élelmiszer-pazarlás minimalizálást érintő célokra. A dolgozat fő célja az elért eredmények áttanulmányozása, illetve a felmerülő nehézségek felderítése, valamint lehetséges megoldások kutatása a megjelenő problémák kiküszöbölésére.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Accor Hotels, élelmiszer-pazarlás, fenntarthatóság, Planet 21, rendezvényszervezés |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 08:59 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 08:59 |
Actions (login required)
Tétel nézet |