A tranzitidők jelentősége export logisztikai folyamatokban (kiemelve a fumigálás és a vámkezelés hatásait)

Déri Gergő (2021) A tranzitidők jelentősége export logisztikai folyamatokban (kiemelve a fumigálás és a vámkezelés hatásait). Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031. Május 20..

Download (1MB)
[thumbnail of bizalmasnyilatkozat.pdf] PDF
bizalmasnyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (55kB)
[thumbnail of Interjúk.pdf] PDF
Interjúk.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031. Május 20..

Download (432kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomat, a tranzitidőket befolyásoló tényezőkről készítettem el, választott export folyamatok alapján. Dolgozatom elméleti részét, különféle szakirodalmak, előadások, cikkek segítségével készítettem el, míg gyakorlati részemet a munkahelyen szerzett tapasztalatok és különféle fuvarozási ágbakban dolgozók segítségével készítettem el. A téma egy aktuális folyamatot vázol fel, hiszen a legfontosabb a mai globális világban a gyorsaság. Logisztikai szolgáltatási szempontból pedig a tranzitidők csökkentése.Dolgozatom elméleti része kitér a logisztikai szolgáltatási szintekre, a konténeres árufuvarozás térhódítására, ezen felül a fumigálás és a vámkezelés elméleti hátterébe is betekintést nyújt.Gyakorlati részem kiválasztott export reláció segítségével mutatja be magát a folyamatot és azt is, hogy egyes elemek milyen hatással lehetnek a tranzitidőre. Ezenkívül kitér a fumigálás és a tranzitvámkezelés gyakorlati bemutatására is és arra is, hogy ezek hogy és milyen mértékben befolyásolják a tranzitidő változását.Dolgozatom végén javaslatokat teszek arra is, hogy egyes folyamati egységek tranzitidejét hogyan lehetne csökkenteni. Ezen felül a bevezetésben leírt hipotézisek segítségével levonom a konklúziót.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fumigálás, logisztika, logisztikai szolgáltatások, tengeri fuvarozás, vámkezelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 08:34
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 08:34

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet