Karbonsemlegesség útján a fenntarthatóság érdekében a Schneider Electric cégcsoport példáján keresztül

Bauer Bernadett (2021) Karbonsemlegesség útján a fenntarthatóság érdekében a Schneider Electric cégcsoport példáján keresztül. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Bauer_Bernadett_EK4XFP_NGG_MSC.pdf] PDF
Bauer_Bernadett_EK4XFP_NGG_MSC.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (5MB)

Absztrakt (kivonat)

Az Európai Unió elkötelezett a mostani és a jövőbeni generációk életminőségének javításában, az erőforrás-hatékony és versenyképes gazdaság kialakításában, működtetésében. Az éghajlatváltozás kezelését sürgető kihívásnak tekinti, mellyel kapcsolatban fokozott fellépést tartanak fontosnak. 2050-re cél a nettó üvegházhatású gáz-kibocsátás megszüntetése. Napjainkban egyre több szervezetnél foglalkoznak a különböző tevékenységek, folyamatok, valamint termékek klímára gyakorolt hatásával. Diplomadolgozatom témájául az Európai Unió klímavédelemmel kapcsolatos törekvéseinek, azok konkrét vállalatra gyakorolt hatását és annak a vállalatnak a klímavédelemi célok elérése érdekében hozott intézkedéseinek vizsgálatát választottam.  Dolgozatomban azt a folyamatot szeretném a Schneider Electric cégcsoport vonatkozásában bemutatni, hogy az országok és nemzetközi szervezetek által kitűzött klímavédelmi célok és az általuk alkotott klímastratégia milyen módon tud megvalósulni a gyakorlatban, hogyan tudják ezt alkalmazni a piaci szereplők, amennyiben erre törekednek. Dolgozatom az elméleti háttér bemutatása után elemzi egy olyan multinacionális vállalat termelési és szolgáltatási funkcióit, amely tudatosan kiáll a globális felmelegedés következményeinek csökkentése érdekében és törekszik a vállalat kibocsátásának nullára csökkentésére. Témaválasztásomat indokolja, hogy a munkahelyemül szolgáló vállalat, a Schneider Electric cégcsoport tagja, kiemelkedő szerepet vállal a fenntarthatóságban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Szilágyi Judit Beáta
Belső
egyetemi adjunktus; Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék; KKK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: energiagazdálkodás, Európai Unió, karbonsemlegesség, klímastratégia, multinacionális vállalatok, Párizsi Egyezmény, vállalati stratégia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 08:32
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 14. 12:30

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet