A protokolláris rendezvényszervezés és azok sajátosságai a Hepa NZrt. rendezvényein keresztül bemutatva

Süli-Csontos Laura Dóra (2021) A protokolláris rendezvényszervezés és azok sajátosságai a Hepa NZrt. rendezvényein keresztül bemutatva. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Süli-Csontos Laura_szakdolgozat_ Protokolláris rendezvények szervezése és azok sajátosságai a HEPA NZrt. rendezvényein keresztül bemutatva.pdf] PDF
Süli-Csontos Laura_szakdolgozat_ Protokolláris rendezvények szervezése és azok sajátosságai a HEPA NZrt. rendezvényein keresztül bemutatva.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 07..

Download (2MB)
[thumbnail of nyilatkozat-a-szakdolgozat-statuszarol-nyilvanos-bizalmas-2020 (1).pdf] PDF
nyilatkozat-a-szakdolgozat-statuszarol-nyilvanos-bizalmas-2020 (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (248kB)

Absztrakt (kivonat)

Szinopszis (összefoglaló) A protokolláris rendezvények szervezése és azok sajátosságai a HEPA NZrt. rendezvényein keresztül bemutatva.   Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar, Nemzetközi Gazdálkodás (magyar) szak, nappali tagozat, Gazdaságdiplomácia specializáció   Süli-Csontos Laura Dóra (Neptun-kód: V7O6UO) Belső konzulens: Bodnár László Külső konzulens: Petrócziné Butta Katalin   Szakdolgozatomban a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. két protokolláris rendezvényének bemutatásán keresztül írok a protokolláris rendezvények szervezéséről és azok sajátosságairól. Úgy gondolom, a mai modern köntösbe öltöztetett, folyamatosan fejlődő technológia és digitális megoldások ellenére továbbra is fontosak, hogy az üzleti élet részei maradjanak azok a rendezvények, melyek kizárólag személyes találkozással és komolyan felépített szervezéssel jönnek létre, és amelyeket nem helyettesíthetnek az online megtartott értekezletek. Dolgozatomban körbejárom és bemutatom a rendezvények fontossága mellett a protokolláris rendezvényszervezés folyamatát. Továbbá részletesen kitérek a miniszteri szintű látogatások megszervezésének és lebonyolításának protokolljára az alábbi két rendezvény szakmai bemutatásán keresztül: moldovai miniszteri szintű kiutazó delegáció és türkmén üzleti fórum - miniszteri szintű beutazó delegáció. A dokumentumban bemutatásra kerül a diplomácia, az állami és a diplomáciai protokoll, a protokoll jelentősége világunkban, az üzleti fórumok és szervezésük, továbbá két kiválasztott, már megrendezett üzleti fórum, mely érintett mind kiutazó és beutazó miniszteri szintű delegációkat. Ez a két üzleti fórum a moldovai-magyar üzleti fórum illetőleg a türkmén magyar üzleti fórum volt, melyeket 2020 első negyedévében rendeztek meg. Véleményem szerint a protokolláris rendezvényekről összességében és általánosan elmondható, hogy mindig szükségesek maradnak, mindig aktuális témákat fognak boncolgatni, és a rendezvényszervezők munkája sosem lesz könnyebb, mint jelenleg. Beszélhetünk modernebb, virtuális világról, egyre fejlettebb technológiákról, online térbe való átköltözésről, vagy akár koronavírusról, valamilyen módon ezeket az eseményeket, lásd az utolsó két fejezetet, az üzleti fórumokat meg kell tartanunk, nem csak Magyarország exportjának fejlesztése majd szinten tartása érdekében, hanem nagyon fontos ápolni az országok közti politikai és protokolláris kapcsolatokat is. A diplomáciának ma - és a történelem során mindig – nagy szerepe van és volt a béke fenntartásában. A protokoll szakértők a háttérből, szinte észrevehetetlenül azért dolgoznak nap, mint nap, hogy a diplomáciai kapcsolatok zökkenőmentesen működjenek.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Gazdaságtan Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bodnár László
Belső
óraadó tanár; Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék; KKK
Petrócziné Butta Katalin
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: diplomácia, protokoll, rendezvény(ek), rendezvényszervezés, üzleti fórum
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 21. 15:49
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 21. 15:53

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet