Hogyan hat az e-kereskedelem és az e-logisztika a fogyasztói magatartásra és milyen változásokat generált az elmúlt évtizedben?

Pethe Viktor István (2021) Hogyan hat az e-kereskedelem és az e-logisztika a fogyasztói magatartásra és milyen változásokat generált az elmúlt évtizedben? Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Pethe Viktor_Szakdolgozat.pdf]
Előnézet
PDF
Pethe Viktor_Szakdolgozat.pdf

Download (1MB) | Előnézet
[thumbnail of 1. nyilatkozat.pdf] PDF
1. nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat célja, hogy egy átfogó képet kapjak arról, hogy az e-kereskedelem hogyan változtatja meg a fogyasztói magatartást, valamint a vele kapcsolatban álló szektorokat, kiemelve az e-logisztikát. Ehhez segítségül különböző szakirodalmat, folyóiratcikkeket és az Interneten lévő forrásokat használtam fel. A bevezetésben sort kerítettem a téma indokolására, aktualitására, jelentőségére, valamint a hipotézis felállítására.  A három hipotézis:1. A fogyasztói magatartás változásának egyik legfőbb kiváltó oka az e-kereskedelem és az e-logisztikai eszközök terjedése.2. A fogyasztókban felmerülő kockázat mértékét kell csökkenteni ahhoz, hogy a szektor sikeres legyen.3. 2020-ra az e-kereskedelmi szektor eljutott arra a szintre, hogy a piac bővüléséhez már nem elegendő az új ügyfelek megszerzése.A dolgozatban ezen kijelentéseket próbálom alátámasztani, esetleg cáfolni. Ehhez szükség volt primer és szekunder kutatásokra is. A szekunder kutatás a szakirodalmi áttekintést tartalmazza, míg a primer kutatáshoz egy kérdőívet készítettem és a beérkező adatok elemzésével vonom le a következtetéseket.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Budai László
Belső
egyetemi docens; Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék; KKK
Major Rita
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: e-kereskedelem, elektronikus kereskedelem - online kereskedelem, elektronikus vásárlás - online vásárlás, fogyasztói magatartás, logisztika
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 21. 15:27
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 21. 15:56
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/35517

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet