Automatizált raktárirányítás elmélete és gyakorlati alkalmazása a Zöldker Kft.-nél

Kecső Detti (2021) Automatizált raktárirányítás elmélete és gyakorlati alkalmazása a Zöldker Kft.-nél. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Kecső Detti 2020 Szakdolgozat.pdf] PDF
Kecső Detti 2020 Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 21..

Download (2MB)
[thumbnail of nyilatkozat 2020.pdf] PDF
nyilatkozat 2020.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (183kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom elején áttekintettem azt a szakirodalmat, amit a raktározási tevékenységről általánosságban tudni érdemes. Bemutattam, hogy mekkora jelentősége van a raktáraknak, és hogy pusztán a létezésükkel milyen szolgáltatási és költségelőnyöket tudnak biztosítani a vállalatnak. De hogy a puszta létezésükön túlmutatva hogyan tudnának még több előnyt biztosítani a vállalkozásoknak? Természetesen az automatizálást kaptam válaszul. De hogy miért pont az automatizálás? Talán mert a 4. ipari forradalom napjaiban élünk? Tudomásom szerint, igen. Éppen ezért ezen a vonalon folytattam az elmélyülést, levezettem hogy miért gondolom ezt egy valós elméletnek, aztán természetesen a logisztika vizeire eveztem. Utánanéztem a korszak logisztikára, valamint ellátási láncra gyakorolt hatásainak, majd a létező legújabb logisztikai trendeket vettem szemügyre. Ezt követően rátértem az RFID-ra, és a Zöldker Kft. konkrét, testreszabott  raktárirányítási rendszerére. A technika használatának egyszerűségét a dolgozók által használt, kézi eszköz képernyőfotóival szemléltettem. Ezt a főbb munkafolyamatoknál (bevételezés, szállítás, komissiózás) tettem meg. Majd említést ejtettem a vezetők által használt webes menedzsment funkció előnyeiről is. Kvalitatív kutatásaimat a cég ügyvezető igazgatójával folytattam, aki a feltett kutatási kérdéseimre készségesen válaszolt. Kvantitatív kutatásaim során hatékonyságvizsgálatot végeztem. Ezen tevékenységekre hivatkozva megállapítottam, hogy a bevezetésben felvetett hipotéziseim egytől-egyig beigazolódtak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bózsvári Szabolcs Tamás
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Budai László
Belső
egyetemi docens; Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék; KKK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: digitalizáció, információs rendszerek, ipari forradalom, logisztika, raktárgazdálkodás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 16. 14:57
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 21. 11:46

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet