Egy cégcsoport vásárlási folyamatának bemutatása

Szalai Zsanett Kitti (2020) Egy cégcsoport vásárlási folyamatának bemutatása. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Szalai_ZsanettKitti_JKMF70.pdf] PDF
Szakdolgozat_Szalai_ZsanettKitti_JKMF70.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 11..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem_Szalai_ZsanettKitti_JKMF70.pdf] PDF
Titkosítási kérelem_Szalai_ZsanettKitti_JKMF70.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (473kB)
[thumbnail of BA_TO_Szalai_ZsanettKitti_JKMF70.pdf] PDF
BA_TO_Szalai_ZsanettKitti_JKMF70.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 11..

Download (311kB)

Absztrakt (kivonat)

Diplomamunkámban egy cégcsoport vásárlásának folyamatát írtam le. Elsőként bemutattam a szóban forgó vételező vállalatcsoportot. Majd ezután magával a vásárlási projekttel foglalkoztam, illetve a plázák múltjával, bevételük alakulásával évről évre a beszámolóikat figyelembe véve. Ezek után tértem rá a vásárlási döntést elősegítő lépésekre, amely másképpen mondva egy előkészítő folyamat volt a vezető döntéséhez. Ez alatt az idő alatt foglalkoztam a plázakereslettel, mini SWOT-elemzésekkel igyekeztem szemléltetni a plázákban rejlő erősségeket, gyengeségeket, lehetőségeket és problémát okozható szempontokat. Majd az üzlethelyiségek bérbeadásával foglalkoztam és egy általános áttekintést végeztem a bérlőkkel kapcsolatban a Corvin Pláza segítségével. Ezután következett a tulajdonelemzés szintén a Corvin Üzletközponton bemutatva, ahol számos szempont érvényesült. Először is a nettó bérleti jövedelem levezetését tárgyaltam, ahol szerepet játszott többet között a szerződéses bérleti díj, a forgalmi bérleti díj, a parkolásból származó bevétel, a szolgáltatási díj, az OPEX levezetése és az engedmények megléte is. A tulajdonelemzéseken belül érintettem a CAPEX-tervet, az értékpapírokat, az adósokat, a bérleti szerződések lejáratát, és az üzlethelyiség bővítési lehetőségeit. Ezután egy teljesítményvizsgálatot is részleteztem, amely a kosárszámra és a forgalom alakulására épült fel. Majd némiképp a plázák marketingjére és versenytársaikra is kitértem. Ezután ismertettem a döntést, és rátértem az integrálási folyamatokra. Ezen belül írtam a számviteli törvény lényegességéről, a cégbejegyzésről, a bank és vevői egyeztetésekről, és természetesen magáról a nyitási folyamatról. A nyitás a legfontosabb lépés, így ezt bővebben fejtettem ki. Mindezek után a vételár elszámolását fejtegettem. Végezetül pedig leírtam önálló következtetéseimet a vásárlással kapcsolatban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel (BA)

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Haászné Hegedűs Éva
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
Szijártó Boglárka
Belső
egyetemi tanársegéd, Számvitel Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: accounting, alalpfogalmak, bevásárló központ(ok), cégbejegyzési eljárás, felvásárlás(ok)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 16. 13:12
Utolsó módosítás: 2021. Már. 16. 13:12

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet