GE Hungary KFT. forgótőkegazdálkodása

Nagy Kristóf (2021) GE Hungary KFT. forgótőkegazdálkodása. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Záródolgozat_NagyKristóf_QXPTWA.pdf] PDF
Záródolgozat_NagyKristóf_QXPTWA.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 14..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkositasi kerelem_Nagy Kristof_GE Hungary Kft..pdf] PDF
Titkositasi kerelem_Nagy Kristof_GE Hungary Kft..pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (837kB)
[thumbnail of FOSZK_OF_Nagy_Kristóf_QXPTWA.pdf] PDF
FOSZK_OF_Nagy_Kristóf_QXPTWA.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 14..

Download (282kB)

Absztrakt (kivonat)

Összefoglalás A dolgozatomnak első része a szakmai beszámolóból áll, ahol röviden ismertettem a cég közel 128 éves múltját, ezen felül arról adtam tájékoztatást, hogy mitől multinacionális vállalat. A beszámoló része az is, hogy európa egyik legnagyobb pénzügyi csapatában dolgozom, mint áfagyakornok. Ezt követően, pedig a munkafolyamataim prezentáltam néhány oldalban, köztük olyanokat, mint az intrastat bevallás, amiről megtudhattam részletesen mi az, mi a folyamata, célja, majd az áfabevallással folytattam. Úgy érzem, hogy az elmúlt 3 hónapban tökéletes betekintést nyertem egy jól működő multinaciónális vállalat áfa csapatának életébe. Rengeteg szakmai tapasztalattal gazdagodtam az elmúlt időszak folyamán. A szakmai félév csak nyomatékosította bennem azt, hogy jó irányba haladok és a jövőben hasonló munkakört szeretnék betölteni. Dolgozatom célja a GE Hungary Kft. forgótőke gazdálkodásának bemutatása. Szerettem volna információt, valamint egy kisebb tájékoztatást nyújtani arról, hogy a vállalat a forgóeszközeit miként finanszírozza, és ezeket milyen rövid lejáratú forrássokkal biztosítja. Ennek megfelelően először a vállalat forgóeszközeinek megoszlását, mutatószámait vizsgáltam, ahol a forgási sebességek értékelésére fordítottam a legnagyobb hangsúlyt. A második részben kifejtettem a vállalat hosszú és rövid lejáratú forrásainak megoszlását, majd a likviditási egyszerűrátát, később a gyorsrátáját elemeztem. A jövedelmezőségi indexekről sem feledkeztem meg, mint például az árbevétel arányos eredmény, vagy az eszközarányos jövedelmezőség. Úgy gondolom, hogy a vállalat az utóbbi években negatív tendenciát mutat a fent említett gazdálkodási szempontból. Az eredménykimutatás és mérleginformációk során a GE vagyoni és pénzügyi helyzetének kis szegmensébe is belátást nyerhettem, amiből látható, hogy a cég nem a legjövedelmezőbb éveit éli, ezáltal az elkövetkezendő pár évben a költségvetés készítésekor és a stratégia meghatározásakor nagy felelősség fog hárulni a pénzügyi vezetők, és a cég gazdálkodásában illetékes személyekre.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel [pénzintézeti]

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Antal Tímea
Külső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ábraelemzés, beszámoló(k) elemzése, forgóeszközök, forgótőkegazdálkodás, készletek elemzése
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 16. 13:10
Utolsó módosítás: 2021. Már. 16. 13:10

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet