A motiváció eszközei és hatásai a munkavállalók teljesítményére

Tóth Loretta Kata (2020) A motiváció eszközei és hatásai a munkavállalók teljesítményére. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Tóth Loretta Kata_JW49P8_EE.pdf] PDF
Tóth Loretta Kata_JW49P8_EE.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 15..

Download (794kB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (63kB)
[thumbnail of BA_TO_Tóth_Loretta_Kata_JW49P8.pdf] PDF
BA_TO_Tóth_Loretta_Kata_JW49P8.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 15..

Download (103kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat alap témája a motiváció, azon belül pedig, megismerhetjük,hogy a munkavállalók teljesítményére milyen hatást tud kifejteni, bizonyos eljárásmódokkal. Kutatási cél megérteni, hogy az eltérő módszerek hogyan befolyásolják az eredményt. A motiváció, mint jelenség, minden egyes szervezetben megjelenik, és fontos kérdésként felmerül, hogy milyen eszközök lennének a legideálisabbak a teljesítmény növelésére. A vállalatoknak először tisztázniuk kell mit is jelent számukra, az értelmükben a motiváció, majd meg kell vizsgálniuk, hogy a szervezeti tagoknak milyen szükségletei merülnek fel. Ezeket összevetve kezdődhet el a megfelelő módszer megkeresése; ha sikeres be lehet illeszteni a szervezeti működésbe. Ha a keresés mégsem jár eredménnyel, tovább kell kutatni; azonban ez pénz és időigényes lehet a vállalatok számára. Kutatásom alapjául a Maslow-féle szükséglet-hierarchiai modell szolgált, ami által megfogalmazódott a fő kérdés, „Milyen motivációs szintek jellemzik a vállalatot?”. Az elmélet tanulmányozása és gyakorlatban való használata által beigazolódott, hogy nincs konkrét módszer, ami általánosságban elismert és hatásos. A vállalatoknak a szervezethez, és a jelen lévő szereplők igényeihez kell kialakítani egy saját motivációs rendszert. Maslow, Herzberg és számos ismert tartalom- vagy folyamatelmélet hangsúlyozza, hogy az általuk alkalmazottak csak iránymutatásul szolgálnak a megfelelő metódus megtalálásához. További érdekesség, hogy sokan nincsenek tisztában a kompenzációs rendszer felépítésével, miközben sokszínűsége végeláthatatlan. Ilyenkor jönnek elő az anyagi és nem anyagi juttatások közötti különbségek, aminek következtében rosszul végzik az ösztönzést a vállalatok.  Az eredményekből kiderül, hogy nehéz feladatuk van a munkáltatóknak, hiszen el kell érniük a munkavállalói elkötelezettséget, motivációjukat pedig olyan szinten kell tartani, hogy a szervezeti célok elérhetőek legyenek. Az egyén van tehát a folyamat középpontjában, és némiképp irányítja a vállalat működését és helyzetének alakulását. Összességében elmondható, hogy a munkavállalók teljesítményének növelése érdekében azok a motivációs eszközök lesznek hatékonyak, amelyek a felmerülő igényeket teljes mértékben ki tudják elégíteni. A vállalatoknak kell megtalálni, miközben figyelnek az egyénre, és a saját céljaikra, majd a kettő összehangolásával kialakítják az egyedi rendszerüket. Összetett folyamat a motiváció elérése és szinten tartása, de egy olyan tényező a vállalatok zökkenőmentes működésében, amelyre nem szabad sem időt, sem energiát sajnálni, mert idővel eredményhez vezet.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Budai Mónika
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
Hidegh Anna Laura
Belső
egyetemi docens, Menedzsment Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: hatékonyság, Maslow-piramis, motiváció, ösztönzés, teljesítmény
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 16. 13:09
Utolsó módosítás: 2021. Már. 16. 13:09

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet