A távmunkára, illetve home office-ra való átállás szervezeti és vezetői kihívásai egy multinacionális vállalat szemszögéből

Vass Dávid (2020) A távmunkára, illetve home office-ra való átállás szervezeti és vezetői kihívásai egy multinacionális vállalat szemszögéből. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Vass Dávid_IIJ5E9.pdf] PDF
Szakdolgozat_Vass Dávid_IIJ5E9.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 15..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem - Vass Dávid - IIJ5E9.pdf] PDF
Titkosítási kérelem - Vass Dávid - IIJ5E9.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (160kB)
[thumbnail of BA_TO_Vass_Dávid_IIJ5E9.pdf] PDF
BA_TO_Vass_Dávid_IIJ5E9.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 15..

Download (554kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat betekintést nyújt egy multinacionális vállalat könyvelési osztályának a mindennapjaiba a koronavírus járvány előtti, és közbeni időszakában. Egy esettanulmány során részletesen kifejtésre kerül, hogy a vezető milyen eszközökkel és megoldásokkal állította át a szervezet a teljes ideglenes távmunkára. Mindezt mélyinterjú formátumban közvetlenül a vezetővel zajló elbeszéléseim alapján. Olyan témákat ölel át az esettanulmány, mint a megnövekedett kontrolligény, a bizalom a vezető és a dolgozó között, a kommunikáció mértéke és annak fontossága. Továbbá egy kvantitív kutatásban megtudhatjuk, hogy milyen az osztályon dolgozók elégedettsége a home office-szal és a távmunkával kapcsolatban. Végezetül a vezető értékeli az átállás sikerességét, a dolgozók teljesítményét a távmunkában, illetve választ ad arra, hogy a járványt követően a home office-t, mint foglalkoztatási formát alkalmazza e, és ha igen, akkor milyen mértékben.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Cserveny-Tóth Brigitta
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
Eckert Bálint
Belső
Mestertanár, Menedzsment Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: dolgozók elégedettségi vizsgálata, esettanulmány, home office, szervezeti struktúra, szervezeti változás, távmunka, Veeva Systems Hungary Kft., vezetői feladatok
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 16. 12:59
Utolsó módosítás: 2021. Már. 16. 12:59

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet