A home office kultúra kialakulása az ALD Automotive Magyarország Kft-nél

Tüske Bálint (2020) A home office kultúra kialakulása az ALD Automotive Magyarország Kft-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT_TÜSKE_BÁLINT_I534WL.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT_TÜSKE_BÁLINT_I534WL.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA_TO_Tüske_Bálint_I534WL.pdf] PDF
BA_TO_Tüske_Bálint_I534WL.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (459kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom összesen kilenc tartalmi fejezetre bontható fel. A bevezetést követően a második fejezetben a távmunkával kapcsolatos fogalmi meghatározások és a távmunka munkavégzés helye szerinti, illetve a távmunka rendszeressége szerinti csoportosításai olvashatóak.Ezt követően a harmadik fejezetben az átállás során felmerülő leggyakoribb vezetői kételyeket, kihívásokat mutattam be a szakirodalom alapján. A kihívásokhoz és kételyekhez tartozó megoldásokat is ismertettem.A dolgozat negyedik fejezetében a távmunka során előtérbe helyezendő vezetői tulajdonságokat és attitűdöket összegeztem. Több szerző véleményét is bemutattam, amely alapján a fejezet végén összegeztem, hogy melyek azok a tényezők, amelyek által meghatározható, hogy milyen egy jó távmunkásokat is irányító vezető.Az ötödik fejezetben a távmunka magyarországi helyzetét vetettem össze a Japánban fellelhetővel, mivel olyan kultúrával, munkakultúrával szerettem volna összehasonlítani a magyart, amely teljesen különbözik attól. Mindkét országnál hoztam gyakorlati példát is. Magyarország esetében az OTP Bank tapasztalatait mutattam be, Japánban a Fujitsu-ét.A hatodik fejezetben mutattam be szakdolgozatom tárgyát képező vállalatot, az ALD Automotive Magyarország Kft-t, illetve annak jelenlegi home office szabályzatát annak érdekében, hogy tisztán érthetők legyenek a primer kutatás során megállapított eredmények.A hetedik fejezetben a vállalat által készített felmérést elemeztem. A kapott eredményeket grafikonokon is szemléltettem az érthetőség és átláthatóság fokozása érdekében.A nyolcadik fejezetben olvasható a primer kutatásom módszertana, a vezetőkkel készült interjúk elemzései és a kapott eredmények összefoglalása. A kilencedik, egyben utolsó tartalmi fejezetben szakdolgozatom összefoglalása található.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Eckert Bálint
Belső
Mestertanár, Menedzsment Tanszék, PSZK
Szepesi Regina
Külső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ALD Automotive Magyarország Kft., atipikus foglalkoztatási mód, emberi erőforrás menedzsment, home office, távmunka
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 16. 12:55
Utolsó módosítás: 2021. Már. 16. 12:55

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet