A koronavírus hatása a toborzásra és kiválasztásra Magyarországon

Tipary Anna Imola (2020) A koronavírus hatása a toborzásra és kiválasztásra Magyarországon. Faculty of Finance and Accountancy.

[thumbnail of Szakdolgozat_Tipary_Anna.pdf] PDF
Szakdolgozat_Tipary_Anna.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (792kB)
[thumbnail of BA_TO_Tipary_Anna_kkniwj.pdf] PDF
BA_TO_Tipary_Anna_kkniwj.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (337kB)

Abstract

Dolgozatomat a toborzás-kiválasztásról írtam, amely az emberi erőforrás menedzsment egyik fő területe. Vizsgálni kívántam a koronavírus megjelenését, valamint hatásait a toborzás-kiválasztásra.Szakdolgozatom célja, hogy mintákat tárjon fel különböző vállalatok toborzási és kiválasztási módszereire, stratégiáira, illetve, hogy bemutassa ez hogyan változott a koronavírus megjelenésének hatására. Összehasonlítom a vírus előtti állapotot a jelenlegi helyzettel.A következő kutatási kérdésekre kerestem a választ: Milyen új módszereket alkalmaznak a HR menedzserek a potenciális jelöltek felkutatására, kiválasztására a Covid-19 miatt; Hogyan ítélik meg a koronavírus járvány miatt alkalmazott újabb módszereket, eszközöket a jelöltek reális megítélésére; Milyen esetekben lehet hatékony megoldás, ha egy külső céget bíznak meg a toborzási feladatkör elvégzésével; Milyen különbségek figyelhetők meg a vírus előtti és utáni időszakban.Feltevésem az volt, hogy nem változott meg teljesen a toborzás-kiválasztás folyamata, csak a módszerek mozdultak el a digitális megoldások irányába.Primer és szekunder kutatást is alkalmaztam. Primer kutatásként kvalitatív módszert alkalmaztam: félig strukturált interjúkat készítettem HR szakemberekkel, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek a toborzás-kiválasztás területén. Továbbá szekunder kutatásként, a témához kapcsolódó szakirodalmat gyűjtöttem össze, különböző könyvekből, tudományos cikkekből és folyóiratokból.A kutatásom eredményeként megállapítható, hogy a munkaerőpiac átrendeződött, a toborzás-kiválasztás folyamata jelenleg pedig internetes felületeken keresztül zajlik.Ezekről a digitális megoldásokról különbözőképpen vélekednek a HR szakemberek: egyesek szerint megbízhatóak és teljes mértékben alkalmazhatóak online módszerek a teljes folyamat során, mások szerint pedig szükség van a személyes interjúkra a munkaerőfelvétel során, és ennek csak kiegészítései lehetnek az online eszközök.Összességében megállapítható, hogy a toborzás-kiválasztás területe folyamatos fejlődésen megy keresztül, amire a koronavírus is hatással van. Ehhez a fejlődéshez a HR szakembereknek igazodnia kell, folyamatosan követniük kell a trendeket, új digitális eszközöket.Javaslatként a folyamatos fejlődés érdekében a vállalatok HR szakemberei részt vehetnének speciális szakmai workshopokon, melynek során különböző szakmai kérdéseket vitathatnának meg, továbbá létre lehetne hozni szakmai Facebook csoportot is. Valamint a képzés-fejlesztés keretein belül szakmai tréningeket is lehetne szervezni.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Finance and Accountancy

Department

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Emberi Erőforrások

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Kozák Dániel Álmos
Külső
UNSPECIFIED
Dr. Zsigmond-Heinczinger Száva
Belső
főiskolai docens, Menedzsment Tanszék, PSZK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: COVID-19, e-recruitment, emberi erőforrás menedzsment, human resource management, human resources, kiválasztás, koronavírus, recruitment, selection, toborzás
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2021. Mar. 16. 12:54
Last Modified: 2021. Mar. 16. 12:54

Actions (login required)

View Item View Item