A Danone Magyarország Kft. ellátási lánc folyamatai

Román Luca Orsolya (2020) A Danone Magyarország Kft. ellátási lánc folyamatai. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Román Luca_IGD3CM_Szakdolgozat .pdf] PDF
Román Luca_IGD3CM_Szakdolgozat .pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2070. December 07..

Download (3MB)
[thumbnail of Titkositasi-kerelem-2020_Roman-Luca.pdf] PDF
Titkositasi-kerelem-2020_Roman-Luca.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (165kB)
[thumbnail of BA_TO_Román_Luca_IGD3CM.pdf] PDF
BA_TO_Román_Luca_IGD3CM.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2070. December 07..

Download (503kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája a Danone Magyarország Kft. főbb ellátási lánc folyamatainak a bemutatása, hatékonyságának vizsgálata. Azért esett a választásom erre a témakörre, mert a szakmai gyakorlatomat ennél a vállalatnál töltöttem, mint logisztikai gyakornok. Mindezek mellett a választott téma szakmai aktualitása, meglátásom szerint egyértelmű. Az elmúlt évtizedben számos cikk, tanulmány és könyv jelent meg, melyek a szakirány fontosságát és jelentőségét hangsúlyozzák. Hiszen egy vállalat ellátási láncának kiépítése és fenntartása nagyon komoly feladat. Az ehhez kapcsolódó folyamatok pedig stratégiai fontosságúak a vállalat rövid- és hosszútávú terveihez egyaránt. Nem szabad eltekintenünk a gyorsan növekvő globalizációnak a szervezetek mindennapi életére gyakorolt hatásától sem, amely még inkább felhívta a szakemberek figyelmét arra, hogy mennyire számottevő és elengedhetetlen a megbízható és hatékonyan működő ellátási lánc és ellátásilánc – menedzsment. A kutatásom célja egy, a külső szemlélő számára is érthető, logikus gondolatmenet bemutatása és összegzése volt. A szakdolgozat első felében sor került a téma szakmai áttekintésére. Itt bemutatásra került az ellátási lánc és ellátásilánc - menedzsment kialakulása, elméleti háttere és számos fogalmi meghatározás és csoportosítás. Vizsgáltam az ellátási lánc és értéklánc kapcsolatát, illetve egyéb ide kapcsolódó szakmai vonatkozásokat. A harmadik fejezetben maga a kutatási terv került részletesebb bemutatásra, hogy hogyan is készült el a szakdolgozat, milyen módszertan került benne alkalmazásra, miért erre esett a választás. A szakdolgozat második felében pedig rátértem magára a vállalatra és a kutatásra. Szemléltetésre került mind globális és mind hazai szinten a cég. Illetve a dolgozat legfontosabb fejezeteiben a Danone Magyarország Kft. ellátási lánca és az azt felépítő fő folyamatok kerültek bemutatásra a láncot alkotó vállalati egységek lebontásával. Itt a vállalat hazai ellátási lánc szervezeti felépítése alapján haladtam az egyes szegmensek bemutatásával, melynek fő fókusza, az ott lévő fő folyamatok elemzése. Végezetül pedig választ adtam a feltett kérdésekre, levontam a megfelelő konklúziókat és értékeltem a kutatás eredményét.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kozma Tímea
Belső
NEM RÉSZLETEZETT
Urbán Judit
Külső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ellátási lánc - ellátó hálózat, hatékonyság elemzése, logisztika, raktározás, vevőszolgálat
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 16. 12:52
Utolsó módosítás: 2021. Már. 16. 12:52

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet