Folyamat automatizálási lehetőségek az Eagle Ottawa Hungary Kft-nél

Marguca Viola (2020) Folyamat automatizálási lehetőségek az Eagle Ottawa Hungary Kft-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Marguca_Viola_OU2KZR.pdf] PDF
Marguca_Viola_OU2KZR.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. November 17..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkositasi-kerelem-2020.pdf] PDF
Titkositasi-kerelem-2020.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (249kB)
[thumbnail of BA_TO_Marguca_Viola_OU2KZR.pdf] PDF
BA_TO_Marguca_Viola_OU2KZR.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. November 17..

Download (310kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatban áttekintem a mesterséges intelligencia fejlődését és annak kapcsolódását a vizsgálat tárgyához, a robot-alapú folyamatautomatizáláshoz (RPA). Ismertetem az RPA megoldások megjelenését és a mesterséges intelligencia eredményeit, amelyek a vállalati célkitűzések megvalósításában játszanak fontos szerepet. Bemutatom a UiPath RPA szoftverrendszert, melynek használatával a vállalat gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést érhet el, színvonalasabban képes kiszolgálni a vevőit, tehermentesíti a munkavállalókat a monoton, ismétlődő munka alól, így jobban összpontosíthatnak a problémamegoldásra, és az értékteremtésre. Ismertetem azokat a tervezési szempontokat, melyek az RPA-projektek sikerét biztosítják, mivel hibás, nem kellőképpen hatékony vagy kifutó folyamatot nem érdemes automatizálni. Bemutatom, mely ismérvek alapján lehet meghatározni, hogy egy folyamat részben, egészben, vagy egyáltalán nem robotizálható.  A dolgozat újdonság értéke abban rejlik, hogy feltérképezem, milyen automatizálható folyamatok léteznek az Eagle Ottawa Hungary Kft pénzügyi osztályán, és bemutatom néhány folyamat automatizálását a UiPath RPA segítségével, az érthetőséghez szükséges mértékben ismertetve az Eagle Ottawa Hungary Kft tevékenységi körét, szervezeti felépítését, a vállalatirányítás informatikai hátterét és a pénzügyi osztály feladatait. Elemzésem érinti az adatbázis-kezelés, a könyvelés és pénzügy területeit, mindenhol megvizsgálva az RPA alkalmazhatósági feltételeit az automatizálás alapelvei szerint. Rámutatok, hogy milyen problémák és buktatók adódhatnak egy megoldás kivitelezése során, és milyen sokoldalúan alkalmazható az RPA szoftverrendszer. Javaslatokat fogalmazok meg az automatizálás alapelvei szerint nem megfelelő folyamatok fejlesztését, illetve az alkalmasnak talált folyamatok optimalizálását illetően. Az automatizálási folyamatok megtervezése során szerzett tapasztalataim alapján értékelem a szoftverrendszert, rámutatva annak előnyeire és hiányosságaira, valamint különböző stratégiákat fogalmazok meg a vállalat további lehetőségeit illetően. Összességében elmondható, hogy a UiPath RPA kiválóan támogatja a vállalati célkitűzéseket, és egy sokoldalúan használható eszköz az informatikai rendszerek továbbfejlesztésének áthidalására, és a monoton munkavégzés kiváltására.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Fonyi Tamás Gábor
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
Kaderják Gyula
Belső
Mestertanár, Alkalmazott Kvantitív Módszertan Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: adatbázis(ok), automatizáció - automatizálás, folyamatalapú vállalatirányítás, robotok, vállalatirányítási információs rendszer(ek)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 16. 12:49
Utolsó módosítás: 2021. Már. 16. 12:49

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet