Humán Erőforrás Menedzsment a digitalizáció időszakában Magyarországon: Toborzás-Kiválasztás Folyamata Online

Jakimenko Aljona (2020) Humán Erőforrás Menedzsment a digitalizáció időszakában Magyarországon: Toborzás-Kiválasztás Folyamata Online. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of BA_EEM_Jakimenko_Aljona_JQ477Y.pdf] PDF
BA_EEM_Jakimenko_Aljona_JQ477Y.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA_TO_Jakimenko_Aljona_JQ477Y.pdf] PDF
BA_TO_Jakimenko_Aljona_JQ477Y.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (308kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom fő fókusza a digitalizált toborzás-kiválasztás rendszer alkalmazása Magyarországon általánosan és alkalmazása a járványhelyzet hatására. Dolgozatomat egy bevezetéssel kezdtem, ahol leírtam, hogy mi szolgált alapjául annak, hogy az adott témát választottam, miért tartom az adott témát relevánsnak, fontosnak és érdekesnek. Dolgozatom megírása során rengeteg személlyel konzultáltam, akik fontos szerepet játszanak a digitális toborzásban és azokkal, akik a másik felét képviselték – vagyis a jelentkezőkkel, akiknek része volt online interjúban. Rengeteg szakmai munkát olvastam el a témával kapcsolatban, a kor haladásával a digitalizáció alkalmazása egyre szelesebb körűvé alakult a vállalatoknál, egyre több részlegen alkalmazzák, fejlesztik.Dolgozatom 2. pontjában (Bevezetés) általánosan beszélek a digitalizációról, kifejtem fogalmát és elmagyarázom, mi a különbség e fogalom és digitális transzformáció között. Szintén ebben a fejezetben leszűkítem a fogalmat és specifikusan a vállalatok működésében való szerepéről írok, milyen területeken alkalmazzák és hogyan, mik az előnyei és milyen célból digitalizálnak folyamatokat egyáltalán. Akadtak olyan fogalmak, melyeket fontosnak tartottam részletesebben kifejteni, hogy az olvasó számára is egyértelmű legyen, hogy egyes modelleknél mi az eljárás (munkaáramlási modell bemutatása). Miután kifejtettem a vállalati digitalizáció jelenségét, tovább szűkítettem a témát a HRM digitalizációjára, amely a következő pontom. Ebben a pontban fókuszt helyeztem arra, hogy összehasonlítsam a hagyományos toborzás-kiválasztási eljárást a digitálissal, részleteztem, hogy az évek során milyen változásokat hozott a digitalizáció egyes aspektusokban, majd az egész toborzás-kiválasztási folyamatot lebontottam részeire és azokat elemeztem mindkét módszert szempontjából. Az összehasonlítás során fontosnak tartottam kiemelni a felsorolt módszerek előnyeit és hátrányait, hogy képet tudjunk alkotni arról, hogy melyik eljárást éri meg jobban alkalmazni hatékonyság szempontjából, erre táblázatokat készítettem, hogy átláthatóbb legyen.Miután végeztem a módszerek elemzésével és tisztáztam a pró és kontrákat, áttérek a kutatásra. Először tisztázom kutatásom célját bővebben, majd kifejtem kutatási kérdéseimet, melyek alapjául szolgáltak a kérdéssoromnak és általuk meg tudom válaszolni a legfontosabb kérdésemet, hogy hogyan is néz ki jelenleg a vírushelyzet miatt a folyamat. Kérdéseim tisztázása után a kutatás módszerét írom le. Írok magának a módszernek a lényegéről, miért tartottam fontosnak, hogy ezt az eljárást alkalmazzam.Miután a módszer tisztázása is megtörtént, bemutatom az interjúalanyaimat, táblázatban bemutatom legfontosabb háttérinformációjukat. A kutatás folyamatának és megkapott információ bemutatása után megalapozom a következtetéseimet.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
De-Petris István
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
Hidegh Anna Laura
Belső
egyetemi docens, Menedzsment Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: digitalizáció, digitális felületek, emberi erőforrás - munkaerő, interjúk, munkaerő kiválasztás, munkaerő toborzás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 14:07
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 14:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet