A megfelelő vállalati kommunikáció szükségessége egy magyarországi multinacionális vállalat irodájának költöztetése esetén

Kövi Zoltán Márk (2020) A megfelelő vállalati kommunikáció szükségessége egy magyarországi multinacionális vállalat irodájának költöztetése esetén. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Kövi_Zoltán_Márk_R3J3RZ.pdf] PDF
Szakdolgozat_Kövi_Zoltán_Márk_R3J3RZ.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 16..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem_Kövi Zoltán Márk.pdf] PDF
Titkosítási kérelem_Kövi Zoltán Márk.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (29kB)
[thumbnail of BA_TO_Kövi_Zoltán_Márk_R3J3RZ.pdf] PDF
BA_TO_Kövi_Zoltán_Márk_R3J3RZ.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 16..

Download (642kB)

Absztrakt (kivonat)

Gazdálkodási- és menedzsment szakos hallgatóként a tanulmányaim folyamán a vállalati kommunikáció volt az a témakör, ami sokszínűsége és izgalmassága miatt felkeltette az érdeklődésemet. Azon felül, hogy a szakmai gyakorlatomat egy multinacionális vállalatnál töltöttem, az azt megelőző két évben diákmunkásként dolgoztam ott. Emiatt, az évek alatt rálátásom nyílt egy multinacionális cég vállalati kommunikációjára. Saját példámon tapasztaltam a megfelelő vállalati kommunikációból származó előnyöket, hiszen a cég évek óta olajozottan működik nyílt kommunikációs kultúrájának köszönhetően.  Munkáltatóm magyarországi irodája 2020-ban egy új helyre költözött. Tapasztalataim szerint a költözés sikeres volt annak ellenére, hogy számos akadállyal kellett szembenéznie a cégnek az idei évben, és ez főként a kitűnő kommunikációnak volt köszönhető. Nagyon érdekes volt számomra látni azt, ahogy sikerült az emberek érdeklődését felkelteni és fenntartani, illetve az eszközöknek köszönhetően együttműködésre sarkallni őket. Ebből kifolyólag egyértelmű volt számomra, hogy a költözés kommunikációjára fogom kiélezni a szakdolgozatot, hiszen rendkívül érdekesnek találtam a témát. Kutatásom folyamán segítségemre voltak interjúalanyaim, akik szakmai hátterüknek és cégen belüli pozíciójuknak köszönhetően jártasak a vállalati kommunikáció témájában, ezért releváns információkkal tudták segíteni a szakdolgozatomat. Ezen felül a megfelelő vállalati kommunikáció az elmúlt évben felértékelődött a COVID-19 megjelenésének hatására, hiszen sok cégnek és vállalatnak különböző problémákkal és változásokkal kellett szembenéznie, melyek kikommunikálása a cégre hárult. Tehát a téma aktualitásának köszönhetően fontosnak találtam kitérni a változás- és válságmenedzsment témákra is szakdolgozatomban.Célom a szakdolgozatommal választ kapni a kutatási kérdésemre ami a következő: Miért lényeges a megfelelő vállalati kommunikáció egy multinacionális vállalat irodájának költöztetése esetén? Annak érdekében, hogy erre választ kapjak először a témával kapcsolatos szakirodalmak feldolgozását fogom ismertetni a kommunikáció, a vállalati kommunikáció sajátosságai, illetve a változás- és válságmenedzsment témakörében, majd egy kvalitatív kutatással, azon belül is interjúkkal fogom gyakorlati alapon megvizsgálni a témát. Ezek segítségével egy átfogó választ fogalmazok meg a kutatási kérdésemre.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Joó Veronika
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Németh Tamás
Belső
főiskolai docens, Menedzsment Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: kommunikáció, multinacionális vállalatok, vállalati kommunikáció, válságmenedzsment, változásmenedzsment
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 14:05
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 14:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet