Csomagpont Logisztika Kft. üzleti tervének elkészítése

Kilencz Viktória Anna (2020) Csomagpont Logisztika Kft. üzleti tervének elkészítése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of BA_SZ_Kilencz_Viktória_Anna_DRTQ4G.pdf] PDF
BA_SZ_Kilencz_Viktória_Anna_DRTQ4G.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 14..

Download (1MB)
[thumbnail of BA_T_Kilencz_Viktória_Anna_DRTQ4G.pdf] PDF
BA_T_Kilencz_Viktória_Anna_DRTQ4G.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (441kB)
[thumbnail of BA_TO_Kilencz_Viktória_Anna_DRTQ4G.pdf] PDF
BA_TO_Kilencz_Viktória_Anna_DRTQ4G.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 14..

Download (270kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájának választottam az üzleti tervezést, mivel a szakmai gyakorlat során többszőr rész vettem M&A tranzakciós tanácsadásban, amelynek gyakran része volt az üzleti tervezés. Feladataim között szerepelt a különböző iparágak kutatása és a pénzügyi terv előkészítése. Az üzleti terv elkészítéséhez tehát segítségül szolgált a szakmai gyakorlat során tanult módszerek, illetve az egyetemen tanult számviteli szakértelem. A dolgozatom fő célja a vállalat vezetőinek döntéselőkészítése: a vállalat piacának megismerése és kutatása, a versenytársak felmérése, majd a pénzügyi helyzet megítélése alapján. A tanulmány három fő fejezetből áll. Az első fejezet az irodalmi összefoglalót tartalmazza, amely rövid áttekintést nyújt az üzleti terv összetételéről. Kifejtésre kerül a tervezés fontossága és a jó üzleti terv felépítése.  Ezt követően az empirikus tanulmány következik, amely során részletezésre kerül a vállalat története, az értékesített szolgáltatások bemutatása. A kidolgozott ágazati elemzés segíti megérteni a piac működésének alapjait. Részletes bemutatásra kerül a logisztikai iparág és a jelenlegi vírushelyzet hatásai, az e-kereskedelem növekedése és a vásárlók korosztályának megoszlása. A működési terv során a partneri viszonyban lévő vállalatok bemutatása kerül ismertetésre. Ezt követően szemléltetésre kerül a vállalat víziója, amelyet egy SWOT analízis modell segítségével vizsgálok meg. Szemügyre veszem a külső és belső tényezőket, vagyis az erősségeket-gyengeségeket és lehetőségeket-veszélyeket. Az üzleti terv során a raktározási tevékenység és az ERP rendszer bevezetését modelleztem. A feltételezéseket a piaci előrejelzések alapján, illetve a mélyinterjú során birtokomba kerülő információk alapján adtam meg. A pénzügyi terv során tervezésre került a vállalat mérlege és eredménykimutatása. Majd fedezetszámítás segítségével megítéltem a tevékenység bővítésének nyereségességét. A dolgozatom megírása során igyekeztem az aktuális helyzethez igazítani a tervet. A kutatás empirikus részét egy mélyinterjú segítségével készítettem el, amelyet az általam választott cég üzletvezetőjével készítettem el.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Ilyés Csaba István
Belső
főiskolai docens, Számvitel Tanszék, PSZK
Tárkányi Péter
Külső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Csomagpont Logisztika Kft., eredményterv, fedezetszámítás, logisztika, mérlegterv, SWOT-elemzés, üzleti terv
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 14:03
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 14:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet