Csomagpont Logisztika Kft. üzleti tervének elkészítése

Kilencz Viktória Anna (2020) Csomagpont Logisztika Kft. üzleti tervének elkészítése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of BA_SZ_Kilencz_Viktória_Anna_DRTQ4G.pdf] PDF
BA_SZ_Kilencz_Viktória_Anna_DRTQ4G.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 14..

Download (1MB)
[thumbnail of BA_T_Kilencz_Viktória_Anna_DRTQ4G.pdf] PDF
BA_T_Kilencz_Viktória_Anna_DRTQ4G.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (441kB)
[thumbnail of BA_TO_Kilencz_Viktória_Anna_DRTQ4G.pdf] PDF
BA_TO_Kilencz_Viktória_Anna_DRTQ4G.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 14..

Download (270kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájának választottam az üzleti tervezést, mivel a szakmai gyakorlat során többszőr rész vettem M&A tranzakciós tanácsadásban, amelynek gyakran része volt az üzleti tervezés. Feladataim között szerepelt a különböző iparágak kutatása és a pénzügyi terv előkészítése. Az üzleti terv elkészítéséhez tehát segítségül szolgált a szakmai gyakorlat során tanult módszerek, illetve az egyetemen tanult számviteli szakértelem. A dolgozatom fő célja a vállalat vezetőinek döntéselőkészítése: a vállalat piacának megismerése és kutatása, a versenytársak felmérése, majd a pénzügyi helyzet megítélése alapján. A tanulmány három fő fejezetből áll. Az első fejezet az irodalmi összefoglalót tartalmazza, amely rövid áttekintést nyújt az üzleti terv összetételéről. Kifejtésre kerül a tervezés fontossága és a jó üzleti terv felépítése.  Ezt követően az empirikus tanulmány következik, amely során részletezésre kerül a vállalat története, az értékesített szolgáltatások bemutatása. A kidolgozott ágazati elemzés segíti megérteni a piac működésének alapjait. Részletes bemutatásra kerül a logisztikai iparág és a jelenlegi vírushelyzet hatásai, az e-kereskedelem növekedése és a vásárlók korosztályának megoszlása. A működési terv során a partneri viszonyban lévő vállalatok bemutatása kerül ismertetésre. Ezt követően szemléltetésre kerül a vállalat víziója, amelyet egy SWOT analízis modell segítségével vizsgálok meg. Szemügyre veszem a külső és belső tényezőket, vagyis az erősségeket-gyengeségeket és lehetőségeket-veszélyeket. Az üzleti terv során a raktározási tevékenység és az ERP rendszer bevezetését modelleztem. A feltételezéseket a piaci előrejelzések alapján, illetve a mélyinterjú során birtokomba kerülő információk alapján adtam meg. A pénzügyi terv során tervezésre került a vállalat mérlege és eredménykimutatása. Majd fedezetszámítás segítségével megítéltem a tevékenység bővítésének nyereségességét. A dolgozatom megírása során igyekeztem az aktuális helyzethez igazítani a tervet. A kutatás empirikus részét egy mélyinterjú segítségével készítettem el, amelyet az általam választott cég üzletvezetőjével készítettem el.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Csomagpont Logisztika Kft., eredményterv, fedezetszámítás, logisztika, mérlegterv, SWOT-elemzés, üzleti terv
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 14:03
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 14:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet