Egy mikro-, kisvállalkozás jogi-, pénzügyi-, számviteli előfeltételeinek és gazdaságos működésének vizsgálata

Jenei Béla Bence (2020) Egy mikro-, kisvállalkozás jogi-, pénzügyi-, számviteli előfeltételeinek és gazdaságos működésének vizsgálata. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Záródolgozat_Jenei_Béla_X83VX8.pdf] PDF
Záródolgozat_Jenei_Béla_X83VX8.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 14..

Download (797kB)
[thumbnail of Jenei_Béla_Bence_Titkosítási_kérelem.pdf] PDF
Jenei_Béla_Bence_Titkosítási_kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (363kB)
[thumbnail of FOSZK_OF_Jenei_Bela_X83VX8.pdf] PDF
FOSZK_OF_Jenei_Bela_X83VX8.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 14..

Download (122kB)

Absztrakt (kivonat)

Záródolgozatom helyszínének a Budapesti Bau-Systeme 92. Kft adott helyet. A 14 hetes szakmai gyakorlat során belátást nyerhettem az ország egyik legnagyobb építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég pénzügyi osztályának mindennapjaiba. Ennek köszönhetően olyan tudásra és ismeretanyagra tettem szert, melyet úgy gondolom máshol nem kaphattam volna meg. Dolgozatom célja, hogy bemutassam a kisvállalkozásokkal kapcsolatos jogi-, pénzügyi-, számviteli feltételeket, és a gazdaságos működés lényeges szempontjait. Munkám első részében bemutattam a vállalkozást ahol szakmai gyakorlatomat töltöttem, illetve annak felépítését és munkafolyamatait. Kitértem a pénzügyi osztály által végzett feladatokra, munkakörök szerinti bontásban. Bemutattam a pénzügyi osztály kapcsolatát a vállalkozás más osztályával és, hogy miként működik egységes gépezetként a vállalkozás. A dolgozat második felében bemutatásra kerültek a gazdasági társaságok. Elsősorban a kisvállalkozásokkal foglalkoztam, de említésre szorultak a középvállalkozások is. A jogi-, pénzügyi-, számviteli feltételek teljesülését taglaltam mindezt a hatályos törvényi szabályokkal alátámasztva. Ezt követően kifejtettem a vállalkozások gazdaságos működése érdekében vizsgálandó folyamatokat és feltételeket. Kitértem az üzleti terv fontosságára, a marketing szerepére a vállalkozásban, a készletgazdálkodásra és a pénzgazdálkodás folyamatára. Úgy gondolom, sikerült megalkotnom egy olyan dolgozatot melyben kitérek minden általam felvezetett részre és sikerült objektíven bemutatnom a választott témához kapcsolódó ismeretanyagot.    

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel [vállalkozási]

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Holi Ágnes
Külső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gazdaságos működés, jogi feltételek, kis- és mikrovállalkozások, pénzügyi feltételek, számviteli feltételek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 13:57
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 13:57

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet