A Robert Bosch Kft. ellátási láncának bemutatása, logisztikai kapcsolatai a beszállítóival a légi szállítmányozás területén a TMC-n belül

Hámori Gergely Bendegúz (2020) A Robert Bosch Kft. ellátási láncának bemutatása, logisztikai kapcsolatai a beszállítóival a légi szállítmányozás területén a TMC-n belül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Hámori-Gergely_VRGKD8_Szakdolgozat.pdf] PDF
Hámori-Gergely_VRGKD8_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 13..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem-2020.pdf] PDF
Titkosítási kérelem-2020.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (346kB)
[thumbnail of BA_TO_Hámori_Gergely_VRGKD8.pdf] PDF
BA_TO_Hámori_Gergely_VRGKD8.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 13..

Download (262kB)

Absztrakt (kivonat)

Összefoglalás:Diplomamunkám témája a Robert Bosch Kft. ellátási láncának bemutatása, logisztikai kapcsolatai a beszállítóival a légi szállítmányozás területén a TMC-n belül. Dolgozatom megkezdése előtt megfogalmaztam magamban pár kérdést, amelyekre fókuszálva írtam a munkát. Ezen kérdések a következők: hatékony-e a cégnél történő légi szállítmányozás folyamatainak a felépítése? Milyen problémák, nehézségek lépnek fel ezen a területen? Hogyan épül be az érintett terület az ellátási láncba?Ezen kérdések megválaszolását egy elméleti áttekintéssel kezdtem, ahol számos könyv felhasználására sor került, valamint nagy mértékben hagyatkoztam az iskolai évek alatt megszerzett alaptudásomra. A gyakorlati rész alapját viszont a fél év során megszerzett tapasztalatok, online kurzusok, munkahelyi vezetőmmel folytatott interjú, illetve beszélgetések adták.Az első fejezet célja a ismertetni a témaválasztás okát, annak aktualitását, illetve bemutatni a kutatás módszertanát, kérdéseit.A második fejezetben bemutatásra kerül az ellátásilánc-menedzsment fontossága, annak eszmei háttere, előnyei, hátrányai. Ezt követően szó esik egy esetleges lánc tagjairól, illetve annak konstrukciójáról is. Ezt a főbb nagyfejezetet két általam fontosnak vélt modell bemutatásával, a Porter-féle értéklánc modellel, illetve a Stekholder elemzés bemutatásával zárom. Eztkövetően a harmadik fejezetben a logisztika elméleti hátterét vizsgálom rövidebben, hiszen ez is szervesen kapcsolódik dolgozatom témájához.Ezután a dolgozat gyakorlati része következik, ahol bemutatásra kerül a cég történelmi áttekintése, valamint a cég hazai mutatói. Fontosnak tartom a cég kilenc telephelyének bemutatását, valamint a gyártmányok alapvető prezentálást, hiszen ez is segíti az összkép kialakulását. Ezután rátérek a budapesti TMC létrejöttére, céljára, részterületire, többek között annak a területnek a bemutatására is, ahol a gyakornoki időszakomat töltöttem. Alapszintű betekintés nyerhet az olvasó az egyik fő munkafolyamat ismertetéséről ezt követően, ugyanis itt fog szó esni beszállítói kapcsolatokról, valamint a szállítmányozó cégek teljesítményeiről. Az utolsó két fejezet a két gyakorlati modell megvalósulását fogja górcső alá venni. Itt bemutatásra kerülnek az elsődleges tevékenységek, másodlagos tevékenységek, valamint az érdek és hatalom viszonylatában alakuló partneri kapcsolatok. majd ezt követően összegzésre fog sor kerülni, ahol leírásra kerülnek javaslatok, személyes érzések, élmények.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Csenkey Zoltán
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
Kozma Tímea
Belső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: beszállító(k), ellátási lánc - ellátó hálózat, logisztika, Robert Bosch Kft., szállítmányozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 13:56
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 13:56

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet