Élethosszig tartó tanulás (LLL – life long learning) nyomon követése a Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) BGE-en végzett hallgatók adatai alapján

Krivarics Károly Roland (2020) Élethosszig tartó tanulás (LLL – life long learning) nyomon követése a Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) BGE-en végzett hallgatók adatai alapján. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of ckjjqt_szakdolgozat.pdf] PDF
ckjjqt_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Temavazlat-es-osszefoglalas_2020majus_CKJJQT.pdf] PDF
Temavazlat-es-osszefoglalas_2020majus_CKJJQT.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (774kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom elkészítése során az élethosszig tartó tanulást vizsgáltam a Budapesti Gazdasági Egyetem diplomás pálya követési rendszerének adatai alapján. A célom az volt, hogy egy átfogó képet mutassak arról, hogy az élethosszig tartó tanulás elméletben és gyakorlatban hogyan mutatkozik meg. A dolgozat első részé arról szól, hogy az iskolázottság miként alakult ki napjainkig. A szakdolgozat elkészítése során fontos volt a saját véleményem kifejtése is. Ezt a dolgozatban végig a források alatt történő összefoglalások részben találhatja meg az olvasó. Mely fontos állomások mentén haladtunk a modern iskola és oktatás kialakulásáig. Majd az élethosszig tartó tanulás definíciója és elméleti hátterének bemutatása következett. Ahol az élethosszig tartó tanulás definícióját és elméleti hátterét mutattam be részletesen ezzel is hátteret biztosítva a későbbi kutatások eredményeinek értelmezése felé. Fontosabb része a dolgozatnak a magyar vonatkozás, hogy Magyarországon pontosan mi is a helyzet ennek kapcsán. Továbbá fontos volt globálisan tekinteni az élethosszig tartó tanulásra. Végül, pedig a fejezeten belül a koronavírus válság miatt amúgy is aktuális e-learning téma kört fejtettem ki, ahol a tanulás szükségszerűségét tárgyaltam online formában annak előnyeivel és hátrányaival együtt. A Budapesti Gazdasági Egyetem tanulóinak diplomás pályakövetési rendszerének adatai alapján rengeteg kérdésemre választ kaptam. Köztük a dolgozatom célkitűzésében említett hipotéziseimre is. A hipotéziseim mindegyikére sikerült választ kapnom. Ezen kérdések mentén a végső következtetések levonása szintén szerepel a dolgozat összefoglaló részében. Majd keretbe foglalva a hallgatók motivációjának vizsgálatával zártam a dolgozatom, ahol fontos kérdésekre is sikerült választ kapni főleg a hallgatókra ható motivációról a képzés elvégzése szempontjából. Az összefoglalás végén pedig saját önálló véleményem is kifejtettem az adott témában. Mi szerint mi az, amin érdemes lenne változtatni a DPR kérdőívek kapcsán, illetve itt került sor a fontos következtetések levonására is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Alkalmazott Kvantitív Módszertan Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
dr. Kapuszta Ágnes
Belső
Adj.dr-i fok, Alkalmazott Kvantitív Módszertan Tanszék, PSZK
Szalai Gábor
Külső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: adatállomány(ok), ábraelemzés, diplomás pályakövetés, elemzési feladatok, lifelong learning
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 13:49
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 13:49

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet