A Banktrade Banktechnika Kft. emberierőforrás-gazdálkodása, bér és létszámgazdálkodásának jellemzői, informatikai támogatás megoldásai és szoftverei

Kuti Dominika (2020) A Banktrade Banktechnika Kft. emberierőforrás-gazdálkodása, bér és létszámgazdálkodásának jellemzői, informatikai támogatás megoldásai és szoftverei. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of FOSZK_Záródolgozat_Kuti_Dominika_VLKQS9.pdf] PDF
FOSZK_Záródolgozat_Kuti_Dominika_VLKQS9.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 10..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem_Kuti Dominika_VLKQS9.PDF] PDF
Titkosítási kérelem_Kuti Dominika_VLKQS9.PDF
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (68kB)
[thumbnail of FOSZK_OF_Kuti_Dominika_VLKQS9.pdf] PDF
FOSZK_OF_Kuti_Dominika_VLKQS9.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 10..

Download (120kB)

Absztrakt (kivonat)

Összefoglalás   Szakmai gyakorlatomat a Banktrade Banktechnika Kft.-nél töltöttem. Gyakorlatom alatt betekintést nyertem a vállalat működési folyamataira, illetve a záró dolgozatomhoz kapcsolódó emberierőforrás-gazdálkodásba, a különböző bérezési formákra és az informatikai rendszerek használatát sajátítottam el.   A dolgozatom első részében a humán erőforrás jelentőségét szerettem volna bemutatni és olyan szakirodalmat választottam, amely a cégre vonatkozóan mutatja be ennek fontosságát. Mivel a Banktrade-nél nagyon fontos szerepet töltenek be a munkavállalók, ezért tökéletesen tükrözik ezt a leírtak. A munkavállalók a kezdek óta jelen vannak a szervezetben ezért nagy megbecsüléssel viszonyul hozzájuk a vezetőség. Mindig azt gondoltam, hogy a sikeres és gördülékeny munkavégzéshez elengedhetetlen a kölcsönös együttműködés és megértés, ez beigazolódott, hiszen egy olyan közösségben dolgozhattam, ahol mindenki nagyon segítőkész és a munkára is maximális figyelmet fordítanak. Mivel nemzetközileg is elismert és például Bécsben is vannak különböző karbantartási és gépterem építési munkálatok meghatározó tényezőként a globális, mikro-makro környezeti illetve a Harvard-modellt emeltem ki. A globalizáció folyamatának a HR-funkciót túlnyomóan érintő hatásait emeltem ki részletesen. A makro és mikrokörnyezeti tényezőket példákon keresztül szerettem volna ismertetni, hogy mit is jelent ez az emberi erőforrás-gazdálkodásra nézve ezen felül pedig a mikrokörnyezeten belül a vállalkozás operatív környezetét vizsgáltam meg. A Harvard –modell az emberi erőforrás-gazdálkodás alapvető tényezőit mutatja be elmeéleti keretbe foglalva. Érdekesnek találtam és fontosnak tartottam belerakni mert világosan bemutatja a HRM misszióját. A bérezési rendszeren belül a bérezési formákra tértem ki ugyanis tapasztalataim alapján ezeket alkalmazzák pozíciók szerint. A teljesítmény nagy szerepet tölt be, hiszen komoly technikai feladatot látnak el a mindennapok során, így ez motivációt is jelent számukra, hogy minél precízebben és nagyobb odafigyeléssel lássák el a szervízelést, karbantartást, gépteremépítést. Létszámgazdálkodást illetően átnéztem a különböző nyilvántartásokat és az alapján építettem fel. Fluktuációt általánosságban mutattam be, mivel nagyon ritka a munkavállalók be és ki léptetése, ezért rövid jellemzést írtam. Ami számomra a legnagyobb feladat volt az informatikai támogatás ismertetése és feltérképezése.   Megismertem két olyan programot, aminek a használatától eléggé féltem mert ezelőtt nem volt dolgom hasonló kaliberű szoftverekkel. Az IMA könyvelőprogramot, illetve a Billcity-t fejtettem ki. Az IMA és a Billcity szoros összefüggésben vannak egymással, ugyanis az egyre inkább előtérbe kerülő automatizáció esetében ez fontos szerepet játszik. Nagyon hasznos a számlák egyszerűbb rögzítése érdekében, illetve könnyen ellenőrizhető a folyamat. Úgy gondolom, hogy gyakorlatom alatt hasznos tapasztalatokra tettem szert, amit a jövőben használni tudok majd.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bér - bérezés, emberi erőforrás menedzsment, emberi erőforrás-gazdálkodás, létszámgazdálkodás, szoftverek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 13:47
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 13:47

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet