Emberierőforrás-gazdálkodás egy állami erdőgazdaságnál

Kovács Fanni (2020) Emberierőforrás-gazdálkodás egy állami erdőgazdaságnál. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Záródolgozat (szakmai gyakorlati beszámolóval együtt).pdf] PDF
Záródolgozat (szakmai gyakorlati beszámolóval együtt).pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 11..

Download (725kB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (258kB)
[thumbnail of Összefoglaló.pdf] PDF
Összefoglaló.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 11..

Download (84kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakmai gyakorlati beszámolóban bemutattam a gyakorlati helyemet a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-t, annak főbb cégadatait, leányvállalatait és tevékenységeit. Az erdőgazdaság szervezeti felépítésénél kitértem a működési területeire, az ellenőrző szervekre és az alkalmazott vezetési stílusát is elemeztem. Továbbá bemutattam magát a központot és az erdészeti igazgatóságokat. Előkészítve a záródolgozati témámat kitértem az emberierőforrás- gazdálkodásra, a bér- és létszámgazdálkodás jellemzőire, ezeken túlmenően részleteztem a társaság informatikai támogató rendszereit is.A záró dolgozatom témája az emberierőforrás-gazdálkodást választottam, amit egy erdőgazdaság szemszögéből mutattam be. A záródolgozat elején ismertettem az emberierőforrás- gazdálkodás elméletét, kitérve a bér- és létszámgazdálkodás elméleti részeire külön- külön, valamint a közfoglalkoztatás elméleti hátterét is bemutattam. Az elméleti részt követően tértem rá a témám gyakorlati szintű részletes bemutatására az erdőgazdaság adatain keresztül. Az emberierőforrás-gazdálkodásnál a cég fizikai és szellemi munkavállalóinak megoszlását részleteztem, szót ejtettem a hozzájuk tartozó szakmai továbbképzések követelményeiről, jelentőségéről. Mivel az erdőgazdaság állami tulajdonú fontos volt, hogy kiemeljem a közfoglalkoztatotti programot és annak jelentőségét. Az erdőgazdaság bér- és létszámgazdálkodásánál kitértem a premizálás és a jutalmazás legfőbb sajátosságaira, a béren kívüli és egyes meghatározott juttatásokra (cafetéria rendszer), valamint a törvény által kötelezően előírt juttatásokra is. Végül az elméletet összehasonlítva a társaságban ténylegesen megjelenő elemekkel levontam következtetéseimet és javaslatokat is tettem egy- egy felmerülő probléma megoldására.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Faragóné Lepp Katalin
Belső
Mestertanár, Menedzsment Tanszék, PSZK
Keresztessy Tiborné
Külső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ábraelemzés, bér - bérezés, cafetéria - kafetéria, közfoglalkoztatás, létszámgazdálkodás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 13:46
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 13:46

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet