A szervezeti kultúra és a tudástranszfer vizsgálata és fejlesztési javaslattétel egy multinacionális FMCG vállalat magyarországi irodájának példáján keresztül

Kézsmárky András (2020) A szervezeti kultúra és a tudástranszfer vizsgálata és fejlesztési javaslattétel egy multinacionális FMCG vállalat magyarországi irodájának példáján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of BA_EE_Kézsmárky_András_SQ0ULZ_Szakdolgozat.pdf] PDF
BA_EE_Kézsmárky_András_SQ0ULZ_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA_TO_Kézsmárky_András_SQ0ULZ.pdf] PDF
BA_TO_Kézsmárky_András_SQ0ULZ.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (313kB)

Absztrakt (kivonat)

A különböző kultúrák vizsgálata már évszázadok óta fontos része az életünknek. A kulturális különbségek megértése és elfogadása nélkül a mai globalizált világunkban nehéz érvényesülni. Ahány nemzet annyi különböző szokás, hiedelem, beszélt nyelv és más meghatározó tényezők alkotják a kultúrákat. A munka világában azonban csak az 1980-as végén került a figyelembe középpontjába a vállalati vagy más néven szervezeti kultúra kutatása és megértése. Mára különböző kutatások, szakmai anyagok bizonyítják, hogy minden vállalatnak van egy erős, csak rá jellemző szervezeti kultúrája, ami mélyen a dolgozókban él. A szervezti kultúra megjelenési formái fellelhetőek a szimbólumokban, nyelvezetben, a mindennapi szokásokban és a tanulságos történetekben. Kutatásom során először a témához kapcsolódó szakirodalmat tekintem át, majd egy multinacionális FMCG vállalat magyarországi irodájában végzett kérdőíves felmérés segítségével próbálok meg összefüggéseket keresni a szervezeti kultúra és a tudásmegosztás kapcsolatáról. A kutatásom előtt, úgy gondolom a jelenleg fennálló szervezeti kultúra nem hatékonyan támogatja a tudásmegosztó kezdeményezéseket a vállalaton belül, ami bizonyos esetekben a munkafolyamatok elhúzódásával és így a hatékonyság csökkenésével járhat. A kérdőív összeállításakor fontos szempont volt számomra, hogy ne csak a jelenlegi szervezeti kultúrát mérjem fel, hanem a kitöltők vágyott kultúratípusát is feltérképezzem. Ehhez már korábban használt és validált kérdőíveket kaptam segítségül. A kutatásom végén, összegezve az eredményeket és összekapcsolva azokat a szakirodalmi elmélettel igyekszem néhány fejlesztési javaslatot is megfogalmazni a tudásmegosztás és szervezeti kultúra kapcsolatának hatékonyságnövelése érdekében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Árvai Katinka
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Réthi Gábor
Belső
főiskolai docens, Menedzsment Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Cameron-Quinn, fmcg, kultúratípusok, szervezeti kultúra, tudásmenedzsment
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 13:44
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 13:44

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet