IBIS TRADE Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmezőségi helyzetének értékelése

Koller Andor (2020) IBIS TRADE Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmezőségi helyzetének értékelése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Koller_Andor_RM9CT2_Mérnök-közg.pdf] PDF
Koller_Andor_RM9CT2_Mérnök-közg.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 31..

Download (1MB)
[thumbnail of Koller_Andor_RM9CT2_Titkosítási_kérelem.pdf] PDF
Koller_Andor_RM9CT2_Titkosítási_kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (339kB)
[thumbnail of Koller_Andor_Témavázlat_és_összefoglalás.pdf] PDF
Koller_Andor_Témavázlat_és_összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 31..

Download (706kB)

Absztrakt (kivonat)

IBIS TRADE Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmezőségi helyzetének értékelése Absztrakt   Szakdolgozatomban az IBIS TRADE Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének vizsgálatát végeztem el, amely a 2015. és 2019. között eltelt időszakot foglalta magába. A vizsgálat a kft. beszámolóira épült. A rendelkezésemre bocsátott mérleg, eredménykimutatás, kiegészítő melléklet, valamint főkönyvi kivonatok alapján az év végi állapotokra vonatkozó időbeni analízist végeztem el, azaz több gazdasági év értékeit és azok változásait vizsgáltam. A társaság a 2019. évben jelentős beruházásba, egy új raktár és irodaépület építésébe kezdett, amely megsokszorozta a jelenlegi raktárkapacitást. Dolgozatomban a vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi mutatók általonos elemzésén és a vállalkozás fejlődésének bemutatásán felül kiemeltem a beruházás szükségességét, az azt előidéző okokat. A vizsgálat eredményeképpen elmondható, hogy egy jól működő, fejlődő vállalkozást ismertem meg. A fejlődés a gazdálkodás minden területén megmutatkozik. Vagyoni struktúrája megfelelő. A forgóeszköz – befektetett eszközök arányának a vizsgált időszak végi torzulása az új raktárcsarnok áruval történő feltöltését követően rendeződni fog. A társaság hosszú-, és rövid távú pénzügyi helyzete megfelelő, különösebb probléma nélkül képes eleget tenni a hitel-törlesztési és a kamatteher fizetési kötelezettségeinek. Feltehetően a beruházás befejeztével és a raktárkészlet feltöltését követően a kft. likviditási helyzete a pénzeszközök állományának növekedésén keresztül javulni fog. A vállalkozás működése mind az öt vizsgált évben nyereséggel zárult.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Mérnök közgazdász

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Borzán Anita
Belső
egyetemi docens, Számvitel Tanszék, PSZK
Jenei László
Külső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gazdasági elemzés, jövedelmi helyzet, mérlegelemzés, pénzügyi helyzet, vagyoni helyzet
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 13:37
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 13:37

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet