IBIS TRADE Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmezőségi helyzetének értékelése

Koller Andor (2020) IBIS TRADE Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmezőségi helyzetének értékelése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Koller_Andor_RM9CT2_Mérnök-közg.pdf] PDF
Koller_Andor_RM9CT2_Mérnök-közg.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 31..

Download (1MB)
[thumbnail of Koller_Andor_RM9CT2_Titkosítási_kérelem.pdf] PDF
Koller_Andor_RM9CT2_Titkosítási_kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (339kB)
[thumbnail of Koller_Andor_Témavázlat_és_összefoglalás.pdf] PDF
Koller_Andor_Témavázlat_és_összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 31..

Download (706kB)

Absztrakt (kivonat)

IBIS TRADE Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmezőségi helyzetének értékelése Absztrakt   Szakdolgozatomban az IBIS TRADE Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének vizsgálatát végeztem el, amely a 2015. és 2019. között eltelt időszakot foglalta magába. A vizsgálat a kft. beszámolóira épült. A rendelkezésemre bocsátott mérleg, eredménykimutatás, kiegészítő melléklet, valamint főkönyvi kivonatok alapján az év végi állapotokra vonatkozó időbeni analízist végeztem el, azaz több gazdasági év értékeit és azok változásait vizsgáltam. A társaság a 2019. évben jelentős beruházásba, egy új raktár és irodaépület építésébe kezdett, amely megsokszorozta a jelenlegi raktárkapacitást. Dolgozatomban a vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi mutatók általonos elemzésén és a vállalkozás fejlődésének bemutatásán felül kiemeltem a beruházás szükségességét, az azt előidéző okokat. A vizsgálat eredményeképpen elmondható, hogy egy jól működő, fejlődő vállalkozást ismertem meg. A fejlődés a gazdálkodás minden területén megmutatkozik. Vagyoni struktúrája megfelelő. A forgóeszköz – befektetett eszközök arányának a vizsgált időszak végi torzulása az új raktárcsarnok áruval történő feltöltését követően rendeződni fog. A társaság hosszú-, és rövid távú pénzügyi helyzete megfelelő, különösebb probléma nélkül képes eleget tenni a hitel-törlesztési és a kamatteher fizetési kötelezettségeinek. Feltehetően a beruházás befejeztével és a raktárkészlet feltöltését követően a kft. likviditási helyzete a pénzeszközök állományának növekedésén keresztül javulni fog. A vállalkozás működése mind az öt vizsgált évben nyereséggel zárult.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Mérnök közgazdász

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gazdasági elemzés, jövedelmi helyzet, mérlegelemzés, pénzügyi helyzet, vagyoni helyzet
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 13:37
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 13:37

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet