Process Solutions Kft. munkáltatói márkájának marketing megközelítésű elemzése

Fehér Vanessza (2020) Process Solutions Kft. munkáltatói márkájának marketing megközelítésű elemzése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Fehér-Vanessza_J5VJ9C.pdf] PDF
Szakdolgozat_Fehér-Vanessza_J5VJ9C.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 15..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (418kB)
[thumbnail of Temavazlat-es-osszefoglalas_Fehér Vanessza_J5VJ9C_.pdf] PDF
Temavazlat-es-osszefoglalas_Fehér Vanessza_J5VJ9C_.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 15..

Download (326kB)

Absztrakt (kivonat)

A Process Solutions employer branding tudatos kialakítása 2016 környékére tehető, amikor egy külső cég, Kincentric segítségével felmérésre került, hogy az akkori munkáltatói márka jól funkcionált-e. Eredményeként azzal kellett a vállalatnak szembesülnie, hogy a munkáltatói márkája egy idősebb célcsoportra lett pozícionálva, vagyis egy márkaképet mutatott magáról mind az ügyfelei és a potenciális munkavállalói felé. Az elmúlt 3 évben jelentősen az employer branding-el kapcsolatos stratégia játszott szerepet, ami 70%-os kapacitást jelentett a vállalat részéről, a maradék 30% pedig az ügyfelek felé történő marketing kommunikációs tevékenység. Az employer branding kiépítése során kettő stratégiai irányt határozott meg a vállalat, ami nem más, mint a toborzás és a megtartás.  A toborzási stratégia kiépítése során alkalmazott eszközök segítségével egy új arculat került kialakításra, melybe a logó, weboldal, reklámanyagok és álláshirdtesék tartoztak. A vállalatnak különböző marketing kommunikációs csatornák kerültek kialakításra, hogy a potenciális munkavállalók figyelmét felteltsék, mint például online felületeken, állásbörzéken, nyílt napokon. Fontos stratégia lépés volt a vállalat részéről, az egyetemi partnerkapcsolatok kiépítése, jelenleg 4 felsőoktatási intézménnyel ápol szoros kapcsolatot a Process Solutions. A következő employer branding-et megcélzó stratégia kifejezetten a jelenlegi munkavállalókra koncentrál, ahhoz, hogy öszönözze a dolgozóit a Process Solutions különböző szakmai, készségfejelsztési lehetőségeket nyújt. A vállalat erősen ragaszkodik ahhoz, hogy erős közösséget építsen a dolgozók körében, ezért változatos rendezvényeket kínálnak, évente több állandó programjai vannak. A vállalaton belüli kommunikáció az a terület, ahol hiányosságokat fedeztem fel a vezetőség felől. Ezeknek kidolgozásáért, megvalósításért nem csak a marketing vállalt felelősséget, hanem a HR osztály is vagyis közös együttműködésnek köszönhető. A potenciális munkavállalók esetében különböző mérési módszert alkalmaz a vállalat, mind a HR és marketing osztály részéről. A HR osztály elsősorban a jelentkezők számára helyezi a hangsúlyt, hogy egyes hirdetések kapcsán mennyi új jelentkezőt tudhat maga mögött a vállalat. A marketing stratégia hatékonyságát az online felületeknek köszönheti, legyen szó közösségia médián közétett bejegyzésekről vagy weboldali látogatottságról. Az employer branding kialakítása során sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a potenciális munkavállalókat érintő stratégiák kiépítésére, mint, hogy  jelenlegi munkavállalóira fókuszálna. Összegzésében a Process Solutions tudatosan építi a munkáltatói márkáját, mind a potenciális, mind a jelenlegi munkavállalók körében, azonban ez egy hosszú folyamat a vállalat életében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: márka, márkaépítés, márkastratégiák, stratégiai marketing, toborzás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 13:34
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 13:34

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet