Egy pénzügyi folyamat fejlesztése és bevezetése egy multinacionális cég disztribúciós központjánál optimalizációs célból

Ladics Alexandra Dóra (2020) Egy pénzügyi folyamat fejlesztése és bevezetése egy multinacionális cég disztribúciós központjánál optimalizációs célból. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_2020_E90A2M.pdf] PDF
Szakdolgozat_2020_E90A2M.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 01..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkositas_2020.pdf] PDF
Titkositas_2020.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (307kB)
[thumbnail of BA_TO_Ladics_Alexandra_E90A2M.pdf] PDF
BA_TO_Ladics_Alexandra_E90A2M.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 01..

Download (225kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatban részletes bemutatásra kerül a fő folyamat, amely a rendeléstől a számla kiállításáig tart, a jelenlegi számla kérvényezési folyamat és az üzleti igények alapján kialakított folyamat. Az optimalizált folyamat sajnos nem egységesíthető teljesen, mert a különböző típusú számlákhoz más-más adatokra van szükség, így a kérvények sem szabványosíthatóak százszázalékosan. Az elvárt folyamat 3 részre tagolható. elő, közép és utó. A középrész a számlák sokszínűsége miatt 8 kategóriára oszlik az szerint, hogy milyen adatokra van szükség a kiállításukhoz. Ezek a folyamatok részletesen bemutatásra kerültek a dolgozatban. Az új folyamatban bevezetésre kerül a jóváhagyási hierarchia, egy új adatbázis és egyéb kiegészítő funkciók. A fejlesztés előtt kérdőív segítségével kutatás és mélyinterjúk készültek. Az üzleti igények a személyes megbeszélések után tisztázódtak. A megbeszélések alatt körvonalazódott, hogy a megrendelőnek milyen elvárásai vannak és hogy milyen más osztályokkal szükséges felvenni a kapcsolatot. Az igények alapján kialakult folyamatokat a Bizagi program segítségével lettek ábrázolva. Gantt diagram segítségével lett ábrázolva a fejlesztési folyamat, annak mérföldkövei és azok teljesítése. A fejlesztés .NET entity framework segítségével lesz elvégezve, míg a portál dizájnolása Java Script segítségével lesz kialakítva. SWOT analízis segítségével elemeztük a projekt életképességét. A projekt még fejlesztés előtt áll, az eddigi munkálatok alapján elmondható, hogy a portál több osztály munkáját is meg fogja könnyíteni, azonban további fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy elérjék a kitűzött standardizálást és automatizálást.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus (BA)

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bozó Mária
Belső
Mestertanár, Gazdaságinformatika Tanszék, PSZK
Sótér Mónika
Külső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ábraelemzés, folyamatfejlesztés, folyamatmenedzsment, folyamatmodellezés, optimalizálás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 13:33
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 13:33

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet