A vezető nők szerepe a marketing világában, avagy szükségünk van - e teljes egyenjogúságra?

Hajós Hanna Éva (2021) A vezető nők szerepe a marketing világában, avagy szükségünk van - e teljes egyenjogúságra? Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Hajós Hanna Éva - A VEZETŐ NŐK SZEREPE A MERTEKTING VILÁGÁBAN, AVAGY SZÜKSÉGÜNK VAN – E A TELJES EGYENJOGÚSÁGRA.pdf] PDF
Hajós Hanna Éva - A VEZETŐ NŐK SZEREPE A MERTEKTING VILÁGÁBAN, AVAGY SZÜKSÉGÜNK VAN – E A TELJES EGYENJOGÚSÁGRA.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (773kB)

Absztrakt (kivonat)

A női vezetők szerepe a marketing világában, avagy szükségünk van e teljes egyenjogúságra? című dolgozatom írása során fontos volt számomra, hogy egy átfogó történelmi visszatekintés után feldolgozhassak olyan kutatásokat, amelyek a mai nemi egyenjogúságról vagy esetlegesen egyenjogúság a hiányáról szólnak, kifejezetten az üzleti világban.  Így a szakdolgozatom során feldolgoztam olyan témákat, amely a dolgozó nők helyzetét, karrier, illetve anyaság kapcsolatát írja le, bemutattam a vezetési stílusokat, amelyekre hatással vannak a nemi különbségek. Említést tettem a nők szerepéről a menedzsmentben illetve a marketingben, valamint egy hosszabb kutatást is bemutattam, amely a nők által legkedveltebb országokról szól 2020-ban. A dolgozat hipotézis kérdése amely a címben is szerepel, a következő: Ha el is jön, szükségünk van e a teljes egyenjogúságra? Erre a kérdésre a saját kutatásom során szerettem volna végleges választ kapni, amely mélyinterjú formájában valósult meg. Melynek célja, hogy a megkérdezettek mind szakmai, mind személyes tapasztalataiból egy teljes képet kapjunk, válaszolva az előzetesen feltett hipotézis kérdésére. Véleményem szerint, a témában eredményesebb a mélyinterjú kutatásmódszertanát használni, hiszen így egy sokkal átfogóbb képet kaphatunk a személyes tapasztalásokból.  Az én témám fókuszcsoportja azok a 35-55 éves hölgyek, akik vezető beosztásban, valamint marketing területen dolgoznak. Az 5 megkérdezett hölgy foglalkozottsági területe megegyező, azonban életkoruk eltérő, valamint a munkahelyeik vállalati struktúrája is különböző. A mélyinterjúk elvégzése után a válasz egyértelmű lett. Szükségünk van a teljes egyenjogúságra, kifejezetten marketing területen. Hiszen a kutatásokból kiderült, hogy a fogyasztók 85%-a nő, ezért különösen fontos, hogy olyan marketing stratégiákat, kampányokat készítsenek a cégek, amelyek nőknek szólnak. És hát ki érthetné meg jobban egy női vásárló igényeit, ha nem egy női marketinges? A szakdolgozatom végére a hipotézis kérdés válaszának megismerése mellett, számos olyan ismerettel rendelkezhet az olvasó, amely fejlődésre, elfogadásra, és tenni akarásra motiválja.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Máté Zoltán
Belső
főiskolai tanár; Marketing Tanszék; KKK
Simon Orsolya
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egyenjogúság, feminizmus, marketing vezetők, női egyenjogúság, női vezetők
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 13:05
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 21. 11:43

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet