A közösségi média marketing jelentősége a turisztikai desztinációk számára

Dobronoki Mercédesz (2021) A közösségi média marketing jelentősége a turisztikai desztinációk számára. Faculty of International Management and Business.

[thumbnail of Dobronoki Mercédesz (NX81WV) - Diplomadolgozat 2020.pdf] PDF
Dobronoki Mercédesz (NX81WV) - Diplomadolgozat 2020.pdf
Hozzáférés joga: Repository staff only until 2025. December 07..

Download (2MB)
[thumbnail of nyilatkozat a dolgozat státuszáról.pdf] PDF
nyilatkozat a dolgozat státuszáról.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (490kB)

Abstract

Az internethasználat elterjedésének következtében az elmúlt 10 évben jelentős változásokon ment keresztül a turisztikai ágazat is. Egyre több ember utazik, a hosszabb 1-2 hetes nyaralásokat felváltották a néhány napos városlátogatások külföldön és belföldön egyaránt. Emellett egyre gyakoribbak az egy napos kiruccanások, melynek célpontjai leginkább az ismert belföldi turisztikai desztinációk, nagyobb turisztikai attrakciók. Azt gondolom érdemes jobban vizsgálni, hogy kik azok, akik utaznak, miért utaznak és ezen ismeretek fényében az adott turisztikai szereplők hogyan tudnak minél több vendéget csalogatni saját attrakciójukba, desztinációjukba.  A közösségi média platformjai a 21. században a mindennapi élet szerves részét képezik, mely felé az utóbbi néhány évben az idősebb korosztály is elkezdett nyitni. Kutatásom célja, hogy választ kapjak arra, hogy egy turisztikai desztináció számára milyen jelentősége van a közösségi média felületek használatának, a folyamatos online jelenlétnek. Dolgozatom első részében bemutatom a legfontosabb turisztikai trendeket és a turizmus és a járványhelyzet kapcsolatát. A rendelkezésemre álló szakirodalom segítségével a turisztikai fogyasztói magatartást, a turisztikai vásárlást befolyásoló tényezőket, a turista döntésének folyamatát és a különböző generációkat is vizsgálom. Mindemellett a turizmus-, illetve a településmarketing fontosabb területeit, továbbá az online marketing és a social media marketing alkalmazásának lehetőségeit bemutatom. Második részében a saját kutatásaimat prezentálom, a kapott eredményeket ismertetem és elemzéseik segítségével javaslatokat fogalmazok meg a témával kapcsolatosan a turisztikai desztinációk számára.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of International Management and Business

Department

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Marketing

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Bernáth Zalán
Külső
UNSPECIFIED
UNSPECIFIED
Dr. Szabó Zoltán
Belső
egyetemi docens; Marketing Tanszék; KKK
Dr. Szánthó Zsuzsanna
Belső
óraadó tanár; Marketing Tanszék; KKK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: fogyasztói magatartás, közösségi média, online marketing, településmarketing, turisztikai desztináció, turizmus
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2021. Mar. 01. 13:03
Last Modified: 2021. Sep. 21. 11:39

Actions (login required)

View Item View Item