Dezső Flóra Timea (2021) Az egészséges élelmiszerek iránti növekvő fogyasztó igények. Külkereskedelmi Kar.
PDF
szakdolgozat és nyilatkozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (964kB) |
Absztrakt (kivonat)
A táplálkozási szokások folyamatos változása új fogyasztói igényeket alakítanak ki, új fogyasztói rétegeket hoznak létre, melyekre a vállalatoknak, szolgáltató egységeknek fel kell készülniük. Napjainkban felértékelődni látszik az egészségtudatosság és a tradicionális ételek iránti igény. Mi lehet ennek az oka? A digitalizáció hatására egyre szélesebb körben jelennek meg különböző marketingkommunikációs eszközök, melyeken keresztül a vállalatok információt nyújthatnak célközönségüknek. Így sokkal tájékozottabbá váltak a fogyasztók, sokkal tágabb képben értelmezhetik a körülöttük zajló világot, a betegségeket, és annak következményeit is. Szakdolgozatom során szeretném bemutatni, hogy milyen étkezési trendek figyelhetők meg napjainkban, milyen típusú élelmiszereket kínálnak az egészséges boltok. Megvizsgálom, hogy milyen okokra vezethetők vissza ezen igények. Primer kutatásom során megvizsgálom, hogy a hazai fogyasztók számára mekkora az igény a reform élelmiszerek iránt, hogyan viszonyulnak az egészségtudatossághoz, mi jellemzi főzési, étterembe járási szokásaikat.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Marketing Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | egészségtudatosság, étkezési trendek, fogyasztói szokások, piaci igények, vásárlói magatartás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Már. 01. 12:59 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 21. 11:32 |
Actions (login required)
Tétel nézet |