Az egészséges élelmiszerek iránti növekvő fogyasztó igények

Dezső Flóra Timea (2021) Az egészséges élelmiszerek iránti növekvő fogyasztó igények. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of szakdolgozat és nyilatkozat.pdf] PDF
szakdolgozat és nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (964kB)

Absztrakt (kivonat)

A táplálkozási szokások folyamatos változása új fogyasztói igényeket alakítanak ki, új fogyasztói rétegeket hoznak létre, melyekre a vállalatoknak, szolgáltató egységeknek fel kell készülniük. Napjainkban felértékelődni látszik az egészségtudatosság és a tradicionális ételek iránti igény. Mi lehet ennek az oka? A digitalizáció hatására egyre szélesebb körben jelennek meg különböző marketingkommunikációs eszközök, melyeken keresztül a vállalatok információt nyújthatnak célközönségüknek. Így sokkal tájékozottabbá váltak a fogyasztók, sokkal tágabb képben értelmezhetik a körülöttük zajló világot, a betegségeket, és annak következményeit is.  Szakdolgozatom során szeretném bemutatni, hogy milyen étkezési trendek figyelhetők meg napjainkban, milyen típusú élelmiszereket kínálnak az egészséges boltok. Megvizsgálom, hogy milyen okokra vezethetők vissza ezen igények. Primer kutatásom során megvizsgálom, hogy a hazai fogyasztók számára mekkora az igény a reform élelmiszerek iránt, hogyan viszonyulnak az egészségtudatossághoz, mi jellemzi főzési, étterembe járási szokásaikat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészségtudatosság, étkezési trendek, fogyasztói szokások, piaci igények, vásárlói magatartás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 12:59
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 21. 11:32

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet