A diákok kávéfogyasztási motivációi és szokásai.

Gere Adrienn (2021) A diákok kávéfogyasztási motivációi és szokásai. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat y7cu96 Gere Adrienn kesz.pdf] PDF
Szakdolgozat y7cu96 Gere Adrienn kesz.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (4MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban a 12-22 éves korosztály kávézási szokásait vizsgáltam. A második fejezetben a kávé történetével, általános jellemzőivel, fajtáival és az elkészíthető italok bemutatásával kezdtem. Kiderült, hogy ki is az a Kaffa, hogy mi a különbség az Arabika és a Robuszta között, hányféle kávét lehet készíteni egyetlen eszpresszóból és, hogy mit jelent a köztudatba nem is olyan régen berobbant Single Origin (SO) kávé. A harmadik fejezetben részleteztem az elolvasott szakmai kutatásokat és azok eredményeit a kávé pozitív és negatív hatásairól, külön kitértem a fiatal szervezetre gyakorolt hatásokra is. A negyedik fejezetben a kutatásban résztvevő korosztályok sajátosságait mutattam be, majd az ötödik fejezetben az általam összeállított kérdőívre kapott válaszokat elemeztem és értékeltem.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Üzleti szakoktató

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Csulak Gergely
Belső
Mestertanár, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: kávé hatásai, kávé tulajdonságai, kávéfogyasztás, serdülő- és fiatal felnőttkor, Z generáció
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 14:07
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 14:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet