Gere Adrienn (2021) A diákok kávéfogyasztási motivációi és szokásai. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat y7cu96 Gere Adrienn kesz.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (4MB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatomban a 12-22 éves korosztály kávézási szokásait vizsgáltam. A második fejezetben a kávé történetével, általános jellemzőivel, fajtáival és az elkészíthető italok bemutatásával kezdtem. Kiderült, hogy ki is az a Kaffa, hogy mi a különbség az Arabika és a Robuszta között, hányféle kávét lehet készíteni egyetlen eszpresszóból és, hogy mit jelent a köztudatba nem is olyan régen berobbant Single Origin (SO) kávé. A harmadik fejezetben részleteztem az elolvasott szakmai kutatásokat és azok eredményeit a kávé pozitív és negatív hatásairól, külön kitértem a fiatal szervezetre gyakorolt hatásokra is. A negyedik fejezetben a kutatásban résztvevő korosztályok sajátosságait mutattam be, majd az ötödik fejezetben az általam összeállított kérdőívre kapott válaszokat elemeztem és értékeltem.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | kávé hatásai, kávé tulajdonságai, kávéfogyasztás, serdülő- és fiatal felnőttkor, Z generáció |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 14:07 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 14:07 |
Actions (login required)
Tétel nézet |