Direkt munkaerő elégedettség mérése, egy termelő vállalat fizikai állományban dolgozók körében

Németh Anna (2020) Direkt munkaerő elégedettség mérése, egy termelő vállalat fizikai állományban dolgozók körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Németh_Anna.pdf] PDF
Szakdolgozat_Németh_Anna.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 11..

Download (1MB)
[thumbnail of Titokositasi_kerelem.pdf] PDF
Titokositasi_kerelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (710kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozat a dolgozói elégedettséget vizsgálja egy nagyvállalat fizikai állományban dolgozó emberek körében. A kutatás kitér azokra az elégedettségi tényezőkre, amelyek miatt az emberek motiváltak lesznek, illetve arra is, hogy az esetleges munkahelyváltásnak milyen okai lehetnek. Úgy gondolom a munkavállalók elégedettsége kimondottan fontos, mert ellenkező esetben sok vállalati problémához vezethet, mint például a fluktuáció, több selejt, lassabb munka, amely kevesebb profithoz vezet. Ha egy alkalmazott nem elégedett, akkor képes a bizalmat elveszteni a felettesei felé, és a belső marketing romlását is elősegíti. Az elégedettség vesztés motiváció hiányát is okozhatja, ami további problémákat von maga után. Egy vállalat számára az emberi erőforrás kulcsfontosságú a jó eredmények elérése érdekében. A szakdolgozat célja, hogy a pénzen, mint motiváló eszközön kívül kiderítsem, hogy az adott vállalat dolgozóit még mivel lehetne ösztönözni. Anonim megkérdezés során 100 alkalmazottal töltettem ki a kérdőívet, amely elemzése során fontos információkat tudtam meg. A kutatás konklúziója, hogy az emberek számára a kedvező fizetés mellett ugyan olyan fontos a biztonságos munkakörnyezet. Tehát a másik fő motivációs eszköz, amellyel a dolgozót maradásra bírhatjuk, megakadályozva a fluktuációt, az a biztonság, és a megfelelő munkaeszközök biztosítása.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kasza Lajos
Belső
Mestertanár, Kereskedelem Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: dolgozói elégedettség, fizikai állomány, fluktuáció, motiváció, ösztönzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 14:07
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 14:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet