Minőségből mértékkel

Bagó Bálint (2021) Minőségből mértékkel. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Bagó Bálint_szakdolgozat.pdf] PDF
Bagó Bálint_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban kétféleképp járom körbe a pálinka szerepét a turizmusban és a vendéglátásban. Egyrészt sokat beszélgettem a panyolai polgármesterrel, aki megismertette velem a pálinkafőzés csínját-bínját, valamint elmesélte, hogy milyen munka volt abban, hogy ilyen híres legyen a Panyolai Pálinka. A dolgozatban ismertetem a Panyolai Szilvórium Zrt. történetét, készítek egy SWOT-analízist, illetve bemutatom a vállalat marketingtevékenységét is. Emellett készítettem egy kérdőívet, melyben a laikusok véleményére voltam kíváncsi a pálinka szerepét illetően. Olyan válaszokra voltam kíváncsi, mint például mikor fogyasztanak szívesebben pálinkát, tudják-e, hogy a pálinka hungarikum, befolyásolta-e fogyasztásukat, hogy a pálinka hungarikum lett, jártak-e már pálinkafesztiválon, pálinkakóstolón, és szívesebben járnának-e szállodába, étterembe, ha pálinkakóstolón vehetnének részt. A dolgozat végén ennek a kérdőívnek az eredményeit mutattam be.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagy Mihály
Belső
Mestertanár, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: hungarikum, Panyolai Szilvórium Zrt., pálinka, pálinkafogyasztás, pálinkafőzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 14:06
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 14:06

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet