Bagó Bálint (2021) Minőségből mértékkel. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Bagó Bálint_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban kétféleképp járom körbe a pálinka szerepét a turizmusban és a vendéglátásban. Egyrészt sokat beszélgettem a panyolai polgármesterrel, aki megismertette velem a pálinkafőzés csínját-bínját, valamint elmesélte, hogy milyen munka volt abban, hogy ilyen híres legyen a Panyolai Pálinka. A dolgozatban ismertetem a Panyolai Szilvórium Zrt. történetét, készítek egy SWOT-analízist, illetve bemutatom a vállalat marketingtevékenységét is. Emellett készítettem egy kérdőívet, melyben a laikusok véleményére voltam kíváncsi a pálinka szerepét illetően. Olyan válaszokra voltam kíváncsi, mint például mikor fogyasztanak szívesebben pálinkát, tudják-e, hogy a pálinka hungarikum, befolyásolta-e fogyasztásukat, hogy a pálinka hungarikum lett, jártak-e már pálinkafesztiválon, pálinkakóstolón, és szívesebben járnának-e szállodába, étterembe, ha pálinkakóstolón vehetnének részt. A dolgozat végén ennek a kérdőívnek az eredményeit mutattam be.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | hungarikum, Panyolai Szilvórium Zrt., pálinka, pálinkafogyasztás, pálinkafőzés |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 14:06 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 14:06 |
Actions (login required)
Tétel nézet |