Járdányi Tamás Antal (2020) Magyar és Olasz gasztronómia összehasonlítása különös tekintettel a két ország gazdasági hátterére és társadalmi szokásaira. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.
![]() |
PDF
Járdányi Tamás Szakdolgozat Magyar és Olasz gasztronómia összehasonlítása különös tekintettel a két ország gazdasági hátterére és társadalmi szokásaira.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (1MB) |
Abstract
Dolgozatomban történelmi és kulturális aspektusból is igyekeztem bemutatni a Magyar és Olasz gasztronómia kialakulását. Vizsgáltam mindkét nemzet kölcsönhatását a világkonyhával, illetve az olasz konyha hatását a magyar gasztronómiára. Összehasonlítottam a hazai és itáliai eredetű alapanyagokat, valamint a két ország fogyasztási szokásait. Továbbá vizsgáltam ezek minőségbeli eltérésének lehetséges okait, külön kitérve a két állam közétkeztetésére.
Institution
Budapest Business University
Kar
Faculty of Commerce, Catering and Tourism
Department
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
UNSPECIFIED
Szak
Supervisors
Item Type: | Thesis (UNSPECIFIED) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | fogyasztás, gasztronómia, közétkeztetés, Magyarország, Olaszország, társadalmi különbségek |
SWORD Depositor: | Archive User |
Depositing User: | Archive User |
Date Deposited: | 2021. Feb. 08. 14:05 |
Last Modified: | 2021. Feb. 08. 14:05 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |