Járdányi Tamás Antal (2020) Magyar és Olasz gasztronómia összehasonlítása különös tekintettel a két ország gazdasági hátterére és társadalmi szokásaira. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Járdányi Tamás Szakdolgozat Magyar és Olasz gasztronómia összehasonlítása különös tekintettel a két ország gazdasági hátterére és társadalmi szokásaira.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatomban történelmi és kulturális aspektusból is igyekeztem bemutatni a Magyar és Olasz gasztronómia kialakulását. Vizsgáltam mindkét nemzet kölcsönhatását a világkonyhával, illetve az olasz konyha hatását a magyar gasztronómiára. Összehasonlítottam a hazai és itáliai eredetű alapanyagokat, valamint a két ország fogyasztási szokásait. Továbbá vizsgáltam ezek minőségbeli eltérésének lehetséges okait, külön kitérve a két állam közétkeztetésére.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fogyasztás, gasztronómia, közétkeztetés, Magyarország, Olaszország, társadalmi különbségek |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 14:05 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 14:05 |
Actions (login required)
Tétel nézet |