A tálalás művészete: a tálalás komplexitása és különleges tálalási technikák bemutatása a fine dining éttermekben

Doboviczki Lilla Szilvia (2021) A tálalás művészete: a tálalás komplexitása és különleges tálalási technikák bemutatása a fine dining éttermekben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Doboviczki_Lilla_Szilvia_xdvh5d_Szakdolgozat_2020_A tálalás művészete_a tálalás komplexitása és különleges tálalási technikák bemutatása a fine dining éttermekben.pdf] PDF
Doboviczki_Lilla_Szilvia_xdvh5d_Szakdolgozat_2020_A tálalás művészete_a tálalás komplexitása és különleges tálalási technikák bemutatása a fine dining éttermekben.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (5MB)

Absztrakt (kivonat)

A kutatás célja a tálalás komplexitásának és a tálalási technikák bemutatása, a színek jelentőségének ismertetése, érzelmi szervezés szerepe az étkezéssel kapcsolatban. Valamint az ehető virágok, fűszernövények és aromák jelentőségének ismertetése a tálalás történetének és a terítésnek és a tálalás közötti szemléltetésnek, valamint a tálalás hatásának vizsgálata a fogyasztókra.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Tóth Gábor
Belső
Mestertanár, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fine dining, gasztronómia, Michelin-kalauz, tálalás komplexitása, tálalási technikák
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 14:04
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 14:04

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet