Doboviczki Lilla Szilvia (2021) A tálalás művészete: a tálalás komplexitása és különleges tálalási technikák bemutatása a fine dining éttermekben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Doboviczki_Lilla_Szilvia_xdvh5d_Szakdolgozat_2020_A tálalás művészete_a tálalás komplexitása és különleges tálalási technikák bemutatása a fine dining éttermekben.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (5MB) |
Absztrakt (kivonat)
A kutatás célja a tálalás komplexitásának és a tálalási technikák bemutatása, a színek jelentőségének ismertetése, érzelmi szervezés szerepe az étkezéssel kapcsolatban. Valamint az ehető virágok, fűszernövények és aromák jelentőségének ismertetése a tálalás történetének és a terítésnek és a tálalás közötti szemléltetésnek, valamint a tálalás hatásának vizsgálata a fogyasztókra.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fine dining, gasztronómia, Michelin-kalauz, tálalás komplexitása, tálalási technikák |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 14:04 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 14:04 |
Actions (login required)
Tétel nézet |