A növényi alapú étrend egészségre gyakorolt hatása és a növényi fehérjék ismerete a felnőtt magyar lakosság körében

Horváth Gabriella Nikolett (2020) A növényi alapú étrend egészségre gyakorolt hatása és a növényi fehérjék ismerete a felnőtt magyar lakosság körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Horvath_Gabriella_Nikolett DQFKX9_végleges szakdolgozat_20201208.pdf] PDF
Horvath_Gabriella_Nikolett DQFKX9_végleges szakdolgozat_20201208.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Azon kívül, hogy a választott téma nagyon közel áll a szívemhez, úgy érzem egyre több ember érdeklődését és fantáziáját kezdi megmozgatni. Közvetve talán „köszönhető” ez a globális felmelegedésnek, de az is lehet, hogy csak az én mikrokörnyezetemben élők számára kezd kicsit világosabbá válni ez a témakör. A közéletben és a mindennapokban talán kissé negatív visszhangja van a vegán szónak és a hozzá kapcsolódó termékeknek, megfoghatatlan érzést kelt ez az idegen szó az átlagemberek számára. Ezzel a szakdolgozattal eltökéltem és célul tűztem ki magamnak, hogy egy kicsit jobban megismertetem az emberekkel a fogalmakat és a mögöttük található „rejtélyes” tartalmakat. Kutatási kérdésként merült fel bennem, hogy vajon a vegán étrend és ezzel együtt a növényi fehérjék egészségesebb szervezetet jelentenek-e illetve, hogy élhetőbb körülményeket teremtenek-e mind az emberek, mind az állatok számára és csökkentik-e a populáció környezetre gyakorolt romboló hatását. Célom továbbá az, hogy amennyire lehet felrázzam az embereket a több évtizede tartó propaganda álomból, amiben élnek.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. habil. Lugasi Andrea
Belső
főiskolai tanár, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: game changers, műhús, növényi étrend, növényi fehérje, vegán, vegetáriánus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:58
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:58

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet